Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/02 23:11

klepa nafpaktias 1

Του Σπύρου Συμεών για την Romfea.gr


Με κατάνυξη και με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ ένεκα της πανδημίας covid-19 τίμησαν τον Άγιο Βλάσιο στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Βλασίου στην Κλεπά της ορεινής Ναυπακτίας.

Το πετρόκτιστο εκκλησάκι του 1920 είναι αφιερωμένο στον Άγιο Βλάσιο και οι κάτοικοι της πάλαι ποτέ ακμάζουσας Κλεπάς ήταν άρρηκτα συνδεδεμένοι με το εκκλησάκι αυτό αλλά και τον ίδιο τον Άγιο καθώς τον θεωρούσαν και ως προστάτη των ζώων τους μιας και σε μεγάλο βαθμό η περιοχή κατοικούνταν από κτηνοτρόφους.

Κατέκλυζαν το εκκλησάκι του Αγίου καθώς και κάθε σπιθαμή από τον αύλειο χώρο του.

Σήμερα η Κλεπά απαριθμεί κάτι λιγότερο από πενήντα μόνιμους κατοίκους αυτήν την εποχή αλλά ποτέ τους δεν λησμονούν τις παραδόσεις τους.

Έτσι και φέτος τίμησαν τον Άγιο ιερουργουντος του Αρχιμ. Γαβριήλ Πλάκα αρχιερατικού επιτρόπου Πλατάνου και εφημέριου της Αράχωβας Ναυπακτίας ο οποίος τήρησε το αγιορείτικο τυπικό και πριν την θεία λειτουργία τέλεσε αγιασμό.

Κατά την διάρκεια του ορθού τελέσθηκε και η ακολουθία της αρτοκλασίας.

Λίγο πριν την απόλυση ο π. Γαβριήλ μιλώντας στους ελάχιστους λόγω και των μέτρων παρευρισκομένων αναφέρθηκε στα τρία χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Αγίου τα οποία απορρέουν και μέσα από το απολυτίκιο του, την βαθιά του πίστη, την αλήθεια που πηγάζει μέσα από την βιοτή του καθώς και την εφαρμογή του κηρύγματος του ευαγγελικού Λόγου του Χριστού στην πράξη ενώ ευχήθηκε του χρόνου ο εορτασμός του Αγίου να αρχίσει να παίρνει ξανά την παλιά του γνώριμη μορφή.

klepa nafpaktias 2

klepa nafpaktias 2

Εμφανίσεις: 300455
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: