Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/10 23:22

ag.dimitrios.oplon 34

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου των Όπλων, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εντός του οποίου είναι ενσωματωμένος ομώνυμος πρωτοχριστιανικός ναός, συνδεόμενος με την έναρξη της επανάστασης του '21 στην Αττική, εορτάζεται πανηγυρικά η μνήμη του Μέγα οπλίτου του Χριστού και αθλητικού της Ορθοδοξίας, του της οικουμένης Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Με τη δέουσα λαμπρότητα, τελούνται από τη 18η Οκτωβρίου 2020, πανηγυρικές εκδηλώσεις στον ως άνω Ιερό Ναό, με εξέχουσας λαμπρότητας εκείνη της υποδοχής της ιστορικής, σεβάσμιας και Θαυματουργής Ιεράς Εικόνας, της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, εκ του Ιερού Ναού Παναγούδας, Θεσσαλονίκης.

Στην τιμώμενη φετινή μνήμη του Αγίου Δημητρίου, με την Παναγία Γοργοϋπήκοο να βρίσκεται εν μέσω των ευχαριστιακών συνάξεων, ως υπήκοος του πόνου της ψυχής και της καρδιάς των ευλαβών προσκυνητών, τελέστηκε το εσπέρας της Κυριακής 25ης Οκτωβρίου 2020, παραμονή της εορτής, Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου.

Ο Σεβ. Ηλιουπόλεως, κατά τον πανηγυρικό του λόγο, με την απλότητα, την ταπεινότητα, αλλά και την ευγλωττία και θεολογική ενάργεια που τον χαρακτηρίζει, αναφέρθηκε στην παραδειγματή ζωή του Αγίου, την οποία μας προσφέρει ο ίδιος, ως ικανό άθλο ασκήσεως, σε κάθε χριστιανό που είναι έτοιμος να δεχθεί τον Ζωοδότα Χριστό.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, εκπροσώπησε ο αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Αρχιμ. Ευγένιος Παντζαρίδης, ενώ μετείχαν ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αρχιμ. Νεκτάριος Κιούλος, καθώς και πλήθος ιερέων.

Προ της Απολύσεως, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Φιλούμενος Ρούμπης, Γενικός Γραμματέας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και στενός συνεργάτης του Μακαριωτάτου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική του παρουσία και ευχήθηκε χρόνια πολλά στο εκκλησίασμα και στους παρευρισκόμενους ιερείς.

Τέλος, ευχήθηκε η Παναγία Γοργοϋπήκοος, της οποίας την ιερά και θαυματουργή Της εικόνα κόμισε ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Ματσάς, εκ του Ιερού Ναού Παναγούδας Θεσσαλονίκης, να φωτίσει έτι περαιτέρω την εορτή της μνήμης του Αθλοφόρου του Χριστού Αγίου Δημητρίου και- να πρεσβεύει μετά του Μεγαλομάρτυρος Αγίου, στις δύσκολες αυτές συνθήκες για τη χώρα μας, στον Άγιο Τριαδικό Θεό.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα, εκ της διοίκησης του Ιερού Ναού, έχουν ληφθεί καθ' όλη την κρίσιμη υγειονομική περίοδο, ενώ οι προσερχόμενοι πιστοί τηρούσαν με ιδιαίτερη προσοχή τα μέτρα προστασίας που έχει θεσπίσει η πολιτεία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 202247
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: