Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 25/10 17:19

androusis plaka 17

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, στον υπό ανακαίνιση Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγια - Σωτήρα του Κοττάκη) επί της οδού Κυδαθηναίων, στην Πλάκα, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Ευχαριστία, στην οποία προΐστατο ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος και μ' αυτόν τον τρόπο εγκαινιάστηκε το διήμερο των λατρευτικών εκδηλώσεων του παρεκκλησίου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου, το οποίο και ευρίσκεται εντός του κτίσματος του Ιερού Ναού.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Μυσταγωγίας, πραγματοποιήθηκε περιφορά αποτμήματος του Ιερού και Θαυματουργού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Χριστομιμήτου, καθώς και μέρος εκ του Μύρου του Αγίου Δημητρίου, τα οποία και τοποθετήθηκαν μετά πολλής ευλαβείας και κατανύξεως εν μέσω της Ευχαριστιακής Συνάξεως για τον διήμερο λαμπρό εορτασμό της μνήμης του Αγίου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, με εύχυμο, θεολογικό και Αγιοπατερικό λόγο κατά την ώρα του Θείου Κηρύγματος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: "..Ο δαιμονισμένος της περιοχής των Γαδαρηνών είχε άγρια και επιθετική συμπεριφορά, όμως από την στιγμή που δέχθηκε την θεραπεία του Κυρίου μας, ελευθερώθηκε από το πονηρό και ακάθαρτο πνεύμα και η συμπεριφορά του εξέπληξε τους πάντες διότι τον αντίκρισαν: "ιματισμένον και σωφρονούντα παρά τους πόδας του Ιησού" ..

Αδελφοί μου, ο Χριστός κάθε φορά που μας συναντά, μέσα από τον διάλογο και την επικοινωνία, κοιτά το βάθος της ψυχής και των θελήσεών μας. Όταν ο Κύριος διαγνώσει την απόλυτη πίστη μας στο Πρόσωπό Του και την αποδοχή της δυνάμεως του Θεού στην ζωή μας, τότε μας προσφέρει την θεραπεία Του..

Μόνον η προσωπική μας πίστη, οδηγεί την ζωή μας στο Θαύμα του Θεού. Με αυτόν τον τρόπο, ο Θείος Λόγος γίνεται Θεία πράξη.... Η απογοήτευση, η απόγνωση, το άγχος και οι φοβίες, δηλώνουν την απουσία του ανθρώπου από την ζωή του Χριστού.

Ο Κύριός μας, αναμένει κάθε άνθρωπο και προσφέρει ευκαιρίες, έστω και μέσα από ασθένειες, ώστε να  συναντήσει το πλάσμα Του, ως Πρόσωπο προς πρόσωπο και ως Σωτήρας των ψυχών και των σωμάτων μας, να προσφέρει την θεραπεία Του.."

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου - Τριανταφυλλίδης, εκ μέρους του συνεφημερίου και πνευματικού του τέκνου, Αρχιμ. Ισιδώρου Κάτσου, των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των μελών της Φιλοπτώχου Αδελφότητος και όλου του πληρώματος της εκκλησιαζομένης ιστορικής ενοριακής κοινότητας, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για τις πατρικές ευχές τις οποίες και εκόμισε εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και για την εξαιρετική ευκαιρία την οποία προσέφερε σε όλους με την Αρχιερατική του παρουσία και τον μεστό ευαγγελικό του λόγο να ψηλαφίσουν, το μέγεθος της προσφοράς του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου και να προσευχηθούν σε Αυτόν, ώστε η μεσιτεία Του και η θαυματουργική επέμβασή Του να αποτελεί πάντοτε, ενίσχυση και αναστάσιμο οδοδείκτη στην πνευματική πορεία όλων των Χριστιανών και όλου του κόσμου.

Επίσης ο π. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Αρχιμ.Παντελεήμονα Πούλο ο οποίος έχει χρηματίσει επί  σειρά ετών Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σήμερα συμμετείχε στην Θεία Λατρεία.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό συνεχίζονται με τον πανηγυρικό εσπερινό το απόγευμα της Κυριακής και την τέλεση των Χαιρετισμών εις τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο στις 19:00, καθώς και την πραγματοποίηση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας το πρωί της 26ης Οκτωβρίου.

androusis plaka 1

androusis plaka 1

androusis plaka 1

androusis plaka 1

androusis plaka 1

androusis plaka 1

androusis plaka 1

androusis plaka 1

androusis plaka 1

androusis plaka 1

androusis plaka 1

androusis plaka 1

androusis plaka 1

androusis plaka 1

androusis plaka 1

androusis plaka 1

Εμφανίσεις: 174403
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: