Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/09 21:02

metheortos propilaia

Αιγάλεω | Θάνος Θανόπουλος


Παρουσία πλήθους πιστών ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 ο λαμπρός εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Αιγάλεω.

Στον μεθέορτο εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Γερβάσιο Φράγγου, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: ''Αξιωθήκαμε και φέτος παρά τις δυσκολίες να προσέλθουμε στον ιστορικό αυτό Ναό και να προσκυνήσουμε τον Σταυρό του Κυρίου".

"Ο Θεάνθρωπος σταυρώθηκε πάνω στον Σταυρό και έχυσε το Τίμιο Αίμα Του και τον καθηγίασε. Έκτοτε ο Σταυρός έγινε το τρόπαιο και το δείγμα των Χριστιανών. Ο Σταυρός κοσμεί τους τρούλους των εκκλησιών μας. Ο Τίμιος Σταυρός είναι στα στήθη ευλαβών Ιερέων. Ο Τίμιος Σταυρός είναι στην κορυφή της γαλανόλευκης" - πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο κ. Αλέξιος αναφέρθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες αυτές τις δύσκολες ημέρες που διέρχεται η πατρίδα μας επιτελούν έργο σωστικό στα σύνορα του Έβρου και του Αιγαίου μας, διαφυλάσσοντας την ακεραιότητα των συνόρων.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους για την ευλάβειά τους και ιδιαίτερα τις οικογένειες που οδηγούν τα παιδιά τους στον Χριστό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Δώστε στα παιδιά σας εφόδια, να μάθουν γράμματα, τέχνες αλλά προπάντων φυτέψτε τους μέσα στην ψυχή την αγάπη στον Χριστό και την ευλάβεια. Όποιος έχει τον Χριστό μέσα του σκορπάει καλωσύνη και ευγένεια".

Τέλος να σημειωθεί ότι στον εσπερινό παρέστησαν εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 263309
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: