Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/07 21:54

ag.kiriaki.xarilaou 6

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


"Κυριακὴ θανοῦσα τὴν τομὴν φθάνει
Προαιρέσει, πλὴν καὶ τελειοῦται ξίφει"

Με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών από την περιοχή Χαριλάου και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης εορτάστηκε φέτος η Μεγαλομάρτυρας Αγία Κυριακή στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό.

Παραμονή της εορτής, Δευτέρα 6 Ιουλίου τ.έ., τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Παν. Αρχιμ. π. Ιακώβου Αθανασίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, τον οποίο πλαισίωσαν πλήθος Ιερέων, και ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο, μεταφέροντας τις ευχές του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τρίτη 7 Ιουλίου τ.έ. με κάθε μεγαλοπρέπεια και σε πανηγυρικό κλίμα τελέσθηκε η Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Παν. Αρχιμ. π. Φωτίου Ζαρζαβατσάκη, συμμετεχόντων Ιερέων και Ιεροδιακόνων.

Και πάλι ο πιστός λαός προσήλθε ομοθυμαδόν να μετάσχει στη Θεία Ευχαριστία και να προσκυνήσει την Ιερή Εικόνα της Αγίας Κυριακής που στεφανώθηκε από τον Κύριο της δόξης!

Στο κήρυγμά του ο π. Φώτιος μίλησε για τον θαυμαστό βίο της Αγίας και για το γεγονός ότι η Αγιότητα δεν είναι κάτι το ανέφικτο αλλά χρειάζεται πίστη και αφοσίωση στο θέλημα του Θεού, μεταφέροντας τις ευχές του Παναγιωτάτου κ. Ανθίμου προς το πυκνό εκκλησίασμα.

Το απόγευμα της Εορτής τελέσθηκε μεθεόρτιος Εσπερινός, η Παράκληση και οι Χαιρετισμοί προς την Αγία και η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του χαριτόβρυτου Ιερού Λειψάνου στους κεντρικούς δρόμους της Χαριλάου, παρουσία και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Νωρίτερα, ο Προϊστάμενος Ναού Παν. Αρχιμ. π. Ραφαήλ Κολέτσας, εκ μέρους των Εφημερίων και του Παν. Αρχιμ. π. Διονυσίου Κλιμάνογλου, των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων και όλων τον συνεργατών ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την Πρόεδρο του Συλλόγου Διακονίας Αστέγων κα Κυριακή Φράγκου για το αξιόλογο και θεάρεστο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί στην Ενορία της Αγίας Κυριακής αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης της πρόσφερε αντίγραφο της Εφεστίου Εικόνος του Ιερού Ναού, της Παναγίας της Μακεδόνισσας, της των Ελλήνων δόξα.

Την Εικόνα παρέδωσε στην κα Φράγκου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300244
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: