Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/02 11:35

enthronisi vlachernas 50

Πειραιάς | Δήμητρα Παναγοπούλου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020, η 2η επέτειος ενθρονίσεως του Ιερού Εικονίσματος της Παναγιάς των Βλαχερνών στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πειραιώς.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτ. π. Δημήτριο Αρώνη, τους εφημέριους του ναού Αρχιμ. Πολύκαρπο Μπόγρη, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Πρωτ. π. Χαρίτωναα Παππά και τον πρωτ. π. Γεώργιο Καραβαγγέλη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολαιμαϊδος κ. Εμμανουήλ στο Θείο λόγο του αναφέρθηκε στην Κυρία Θεοτόκο.

“Με πολύ συγκίνηση βρίσκομαι στην ενοριακή σας οικογένεια. Και είμαι πολύ συγκινημένος γιατί κοινωνώ από τη δίκη σας πίστη, ευλάβεια και αγάπη εμπρός στο εικόνισμα της Παναγιάς των Βλαχερνών” - ανάφερε χαρακτηριστικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος.

Σε άλλο σημείο τόνισε ο κ. Εμμανουήλ: “Για 2 χρόνια έχετε στην “αγκαλιά σας” την Παναγία την Βλαχέρνα. Εύχομαι ολόψυχα η Παναγία να σκεπάζει, να ομορφαίνει, να γαληνεύει τη ζωή σας και να μην επιτρέψει να προδώσουμε ποτέ την πίστη των πατέρων”

Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ για την άδεια να συμμετάσχει στην σημερινή πανήγυρη και εξήρε τόσο το πνευματικό όσο και ανθρωπιστικό έργο το οποίο συντελείται από τους πατέρες στην ενορία του Αγίου Δημητρίου.

Στη συνέχεια ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού πρωτ. π. Δημήτριος Αρώνης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ που λάμπρυνε την πανήγυρη της Παναγίας των Βλαχερνών με την παρουσία του.

Τέλος να αναφερθεί ότι στις 17:00 το απόγευμα θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300688
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: