Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/02 21:26

mesologgi esperinos 4

Του Σπύρου Συμεών για την Romfea.gr


Με κατάνυξη αλλά και την δέουσα λαμπρότητα και συνάμα με ταπεινότητα τίμησε η Ιερά Μονή Αγίου Συμεών του Θεοδόχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τον προστάτη και εύφορο της Μονής.

Του πανηγυρικού εσπερινού προεξείχε ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας αρχ. Επιφάνιος Καραγεώργος πλαισιωμένος από τον εφημέριο της κόμης του Γαλατά Μεσολογγίου π. Γεωργίου Μπίμπου και τον διάκονο π. Στέφανο Καππέ.

Ο ταπεινός Άγιος Συμεών που συνδέει την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο Μεσολόγγι και η Μονή αποτελεί κέντρο των πανηγυριστών του Μεσολογγίου.

Το καθολικό είναι βυζαντινού ρυθμού και χτίσθηκε το 1740 ενώ είναι αφιερωμένο στον Άγιο και Δίκαιο Συμεών και αποτελεί το μοναδικό στον ελλαδικό χώρο μοναστήρι αφιερωμένο στον εν λόγω Άγιο και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το γεγονός της Εξόδου των Μεσολογγιτών το βράδυ του Σαββάτου του Λαζάρου το 1826. Τα κελιά είναι νεότερης εποχής χτισμένα στα ερείπια προγενέστερων.

Μετά το πέρας του εσπερινού ο π. Επιφάνιος αναφέρθηκε στο κατάμεστο καθολικό της μονής σχετικά με τον Άγιο Συμεών ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την ηγουμένη μον. Βερονίκη και την συνοδεία της που κρατούν ζωντανό δεκαετίες τώρα το πνευματικό αυτό κέντρο στους πρόποδες του Αρακύνθου πλησίον της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου και που με τόση αγάπη διακονούν τον Θεοδόχο Συμεών.

mesologgi esperinos 1

mesologgi esperinos 1

mesologgi esperinos 1

mesologgi esperinos 1

mesologgi esperinos 1

mesologgi esperinos 1

Εμφανίσεις: 159634
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: