Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/02 20:56

esperinos ypapantis 101

Για την Romfea.gr| Δήμητρα Παναγοπούλου


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε η Πανήγυρις της Υπαπαντής του Κυρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου επί της οδού Αχαρνών, καθώς στον ιστορικό αυτό ναό των Αθηνών, βρίσκεται ιερό παρεκκλήσιο κάτω από τον κυρίως ναό, που είναι αφιερωμένο στην Υπαπαντή του Κυρίου.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου και τους εφημέριους του Ναού.

Ο Θεοφιλέστατος στο Θείο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην σημασία της Δεσποτικής αυτής και παράλληλα, Θεομητορικής εορτής.

«Η Υπαπαντή είναι μια συνάντηση, μια πραγματικά συγκλονιστική συνάντηση, 40 μέρες μετά την γέννηση του Χριστού. Συναντιέται ο άνθρωπος, στο πρόσωπο του δικαίου Συμεών, με τον μεσσία» - ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίσκοπος Ρωγών.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Θεμιστοκλής, εκ μέρους όλων
ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του, κατά την δεύτερη πανήγυρη του Ναού.

Τους Βυζαντινούς ύμνους απέδωσε η πολυμελής και καλλίφωνη χορωδία υπό τη διεύθυνση του χοράρχου και πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Χάρη Συμεωνίδη.

Τέλος, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους πέριξ του Ιερού Ναού και το απόγευμα ο μεθέορτος Εσπερινός.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 260627
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: