Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/12 20:01

ag aikaterini aigaleo 16

Αιγάλεω | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 η υποδοχή της θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Σινασίτισσας από την Καππαδοκία, κειμήλιο της οικογενείας Μαρσέλλου και τα Ιερά λείψανα του Μεγάλου Βασιλείου από τον περικαλή Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αμφιάλης - Κερατσινίου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στο Αιγάλεω.

Τα Ιερά σεβάσματα υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ναού ο Θεοφ. Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυστόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γεώργιο Αβραμίδη, τους συνεφημερίους και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην συνέχεια η Εικόνα και τα Λείψανα τοποθετήθηκαν τοποθετήθηκαν στο μέσο του Ναού προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών, και ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Αγία Άννα και στα Ιερά σεβάσματα που υποδέχθηκαν σήμερα στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης.

"Υποδεχθήκαμε σήμερα Ιερά σεβάσματα προερχόμενα από τις αλησμόνητες πατρίδες. Εκείνους τους τόπους που ζημώθηκε η ευλάβεια μαζί με το δάκρυ, που ζημώθηκε η αγωνία μαζί με την προσευχή και την αγρυπνία" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

Κλείνοντας ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου, και ευχαρίστησε τον π. Κωνσταντίνο που κόμισε τα Λείψανα του Μεγάλου Βασιλείου και τον κ. Μαρσέλλο για την που κόμισε την Εικόνα της Παναγίας της Σινασίτισσας.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρσέλλος στην σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στο ιστορικό της Εικόνας της Παναγίας, η οποίς προέρχεται από την Σινασό της Καπαδοκίας και τόνισε πως τα προσωνύμια της Παναγίας ανέρχονται σε 23,5 χιλιάδες, σύμφωνα με το βιβλίο «Θεομητορικά Προσωνύμια» του μακαριστού Μητροπολίτη Κορίνθου κυρού Παντελεήμονα Καρανικόλα.

Επίσης να αναφερθεί ότι στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού λειτουργεί Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Μπαζάρ έως την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.

Τέλος να σημειωθεί ότι στο Νάο καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες, ενώ τα Ιερά σεβάσματα θα παραμείνουν προς προσκύνηση έως και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300442
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: