Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/12 12:25

kinosargous 18

Την ΚυριακήΙΔ' Λουκά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θ. Λειτουργίας στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Κυνοσάργους πλαισιωμένος από τον εκλεκτό προϊστάμενο Αρχιμ. Αμφιλόχιο Ρουσάκη και τους ιερείς του Ναού.

Παρήγορη η αλήθεια,που μας τονίζει στην σημερινή αποστολική περικοπή ο Απ. Παύλος, είπε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος.

Είσθε μας λέει «συμπολίται των αγίων και οικείοι του Θεού» ( Εφεσίους β,19 ). Ανήκετε στην οικογένεια του Θεού,γιατί ,όπως τονίζει και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, ο Θεός μας έδωσε «εξουσίαν τέκνα Θεού γενέσθαι» ( Ιωάν. α, 12 ).

Η πραγματικότητα αυτή είναι,θα έλεγε κανείς, μεγαλειώδης. Από αυτήν απορρέουν ορισμένες συνέπειες πολύτιμες για κάθε πιστό.

α. Αυτό σημαίνει πρώτα- πρώτα ότι ο Θεός γνωρίζει τον καθένα μας. Στα μάτια του Θεού δεν υπάρχει δηλ.κανένας,που είναι ανώνυμος,παραδομένος στην μοναξιά του.

Ακόμα και αν αισθανόμαστε παραμερισμένοι από όλους γύρω μας,όμως Εκείνος είναι κοντά μας. Τόσο κοντά μας, ώστε μπορούμε πέρα από κάθε αμφιβολία και απόγνωση,να στηριχθούμε σ ´Αυτόν. Αυτός είναι για μας ένα μόνιμο «Σύ».

β. Όταν σκεπτόμαστε ότι ανήκουμε στην οικογένεια του Θεού και είμαστε παιδιά Του, άρα ο Θεός δεν είναι ένας Θεός - φόβητρο ή ένας Θεός - τιμωρός.

Είναι κυρίως ένας Θεός - πατέρας,που αγαπά. Αυτή η σκέψη γεννά μια βεβαιότητα. Ότι ο Θεός μας περιβάλλει με την αγάπη Του και η αγάπη μας γίνεται δεκτή από Αυτόν. Αυτός δέχεται την αγάπη μας και αποδέχεται τον εαυτό μας, όπως είναι. Τον αποδέχεται χωρίς περιφρόνηση, αλλά με στοργή.

γ. Αλλά αυτός ο Θεός - πατέρας μας, ενώ μπορεί να βρίσκεται ανάμεσά μας,είναι συγχρόνως και πάνω από εμάς. Και αυτό το «επάνω» δεν το εννοώ απλώς τοπικά. Σημαίνει ότι ο Θεός δεν είναι ατελής και αδύνατος σαν και μάς. Αλλά είναι ο Κύριος του κόσμου και κάθε δύναμη πηγάζει από την δύναμή Του.

Μόνο αυτή η πίστη μάς δίνει την εμπιστοσύνη και την δύναμη να στρεφόμαστε προς τον Θεό - Πατέρα. Αλλοιώς είμαστε μόνοι με τον εαυτό μας. Αποστολείς και αποδέκτες των ερωτημάτων και αμφιβολιών μας, των αιτημάτων και των ελπίδων μας.

δ. Και το σπουδαιότερο,ίσως, μήνυμα της αλήθειας ότι είμαστε «οικείοι του Θεού» είναι το δικαίωμα να εμπιστευόμαστε σ ´ Αυτόν. Την σημασία και την βαρύτητα αυτής της προσφοράς την καταλαβαίνουμε πολύ καθαρά, όταν σκεφθούμε την αβεβαιότητα,την απειλή και το άγχος, που διαπερνά την ζωή μας.

Όσο πιό βαθειά εισχωρεί το βλέμμα μας στον κόσμο μας,τόσο οξύτεροι ξεπηδούν μπροστά μας οι φόβοι και οι αγωνίες,που διαποτίζουν τον πολιτισμό μας.

Αυτός, λοιπόν,ο Θεός μάς θεωρεί «οικείους» Του. Και επομένως είμαστε «κληρονόμοι μεν Θεού,συγκληρονόμοι δε Χριστού» ( Ρωμ. η, 17 ). Η βεβαιότητα αυτή ας μας δίνει δύναμη και θάρρος στους αγώνες της ζωής, τόνισε εν κατακλείδι ο Μητροπολίτης Κορωνείας.

kinosargous 1

kinosargous 1

kinosargous 1

kinosargous 1

kinosargous 1

kinosargous 1

kinosargous 1

kinosargous 1

kinosargous 1

kinosargous 1

kinosargous 1

kinosargous 1

kinosargous 1

kinosargous 1

kinosargous 1

kinosargous 1

kinosargous 1

kinosargous 1

Εμφανίσεις: 123095
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: