Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. 06/10 21:28

dimitria omilia 2

Την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα, ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη π. Σάββα Ζέρβα, Εφημέριου και Ιεροκήρυκα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αιγίνης, εντός του Ιερού Ναού.

Ο π. Σάββας αρχικά αναφέρθηκε στο βίο και την πολιτεία του Αγίου Νεκταρίου, του οποίου ως γνωστόν ιερό λείψανο και συγκεκριμένα η δεξιά χειρ του, φιλοξενείται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2019» και εν συνεχεία στις θαυματουργικές επεμβάσεις του Αγίου στη ζωή πολλών πιστών.

Ακολούθησε στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού προβολή του Ντοκιμαντέρ με τίτλο «Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός – Μνήμη δικαίου μετ’ εγκωμίων», μία παραγωγή της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. 


Χαιρετισμό και ευχές εκ μέρους του Αγίου Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, απηύθηνε ο κ. Νικόλαος Γκουράρος, Διευθυντής του Ινστιτούτου “Άγιος Μάξιμος ο Γραικός” και Διαδικτυακού Περιοδικού Πεμπτουσία.

Να σημειωθεί, ότι τόσο στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού, όσο και στο Ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στον ισόγειο Ιερό Ναό η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή.

Η 1η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γαλακτοτροφούσης Μεγάρων και έψαλαν οι Πρωτοψάλτες κ.κ. Κωνσταντίνος Μουτάφης και Παντελεήμων Μούτος.

dimitria omilia 1

dimitria omilia 1

dimitria omilia 1

dimitria omilia 1

dimitria omilia 1

dimitria omilia 1

dimitria omilia 1

dimitria omilia 1

dimitria omilia 1

dimitria omilia 1

dimitria omilia 1

dimitria omilia 1

Εμφανίσεις: 217036
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: