Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/10 21:10

iereis dimarxos 11

Μία συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν την Τρίτη 1 Οκτωβρίου οι Ιερείς της ΙΒ΄Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας (Ζωγράφου – Ιλίσια - Γουδή).

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Βασίλειος Θώδας μετά από πρόσκληση που απεύθυνε στον Αρχιερατικό Επίτροπο της Περιφέρειας Πρωτοπρ. Χαράλαμπο Πανόπουλο υποδέχτηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τους Ιερείς της περιοχής σε μία συνάντηση γνωριμίας αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα αντιμετώπισης των ευπαθών κατοίκων της πόλης αλλά και των προβλημάτων που παρουσιάζονται στα νοσηλευτικά ιδρυμάτα που υπάγονται στην περιφέρεια.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου ζήτησε παράλληλα από τους εφημερίους να αναφερθούν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την διακονία τους, τις ανάγκες που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια και τους τρόπους συνεργασίας που μπορούν να υπάρξουν μεταξύ τοπικής εκκλησίας και δήμου τόσο σε φιλανθρωπικό όσο και σε κοινωνικό και διοικητικό επίπεδο.

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό υπήρξε συμφωνία για την συνάντηση των υπευθύνων του Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου κ. Ρ. Χαλκιαδάκη.

Μετά από δίωρη και πλέον συζήτηση κατά την οποία είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί αναλυτικά από τους πατέρες το έργο της εκκλησίας στην ΙΒ΄Αρχ. Περιφέρεια, αλλά και ευρύτερες δράσεις όπως το έργο της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών, ο κ. Β. Θώδας υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Ζωγράφου θα σταθεί αρωγός στο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο των ενοριών της περιοχής και ότι θα δείξει την μέγιστη δυνατή διάθεση συνεργασίας στην επίλυση των εκκρεμοτήτων, όπου αυτές υπάρχουν.

Από την πλευρά των εφημερίων της ΙΒ΄Αρχ. Περιφερείας ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Χαράλαμπος Πανόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ζωγράφου για την πρωτόγνωρη πρόσκληση και την τιμή στους ιερείς της περιοχής ευχόμενος κάθε δυνατή επιτυχία στο έργο του με την εκ Θεού ενίσχυση και τον διαβεβαίωσε ότι η τοπική εκκλησία θα σταθεί στο πλευρό κάθε προσπάθειας του δήμου που θα έχει σκοπό την ανακούφιση των εμπερίστατων κατοίκων της περιοχής και την βελτίωση των συνθηκών ζωής της πόλης του Ζωγράφου.

iereis dimarxos 1

iereis dimarxos 1

iereis dimarxos 1

iereis dimarxos 1

iereis dimarxos 1

iereis dimarxos 1

iereis dimarxos 1

iereis dimarxos 1

iereis dimarxos 1

iereis dimarxos 1

Εμφανίσεις: 221259
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: