Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/09 20:16

litania estavromenos proti 1

Αιγάλεω | Θάνος Θανόπουλος


Με τον Μεθέορτο Εσπερινό και την Λιτανεία ολοκληρώθηκε σήμερα, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στο Αιγάλεω.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Γερβάσιο Φράγγου, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά την διάρκεια του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον Γεώργιο Παρασκευά, φοιτητή της ανώτατης εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους του Αιγάλεω.

Να αναφερθεί ότι την Εικόνα και τον Τίμιο Σταυρό συνόδευε άγημα του Στρατού, η μπάντα του Δήμου Αιγάλεω, παιδιά από τα Κατηχητικά Σχολεία της Ενορίας, τμήματα προσκόπων, μέλη του Ερυθρού Σταυρού, μέλη του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέων Κυδωνιών Αιγάλεω και εκατοντάδες πιστοί.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ο κ. Αλέξιος τόνισε: "Ο Σταυρός είναι η δύναμή μας και σε αυτόν πιστεύουμε. Ο Τίμιος Σταυρός να ευλογεί το Έθνος, να ενισχύει τον Στρατό μας, να φωτίζει κάθε άνθρωπο και κάθε άρχοντα, σε όποιο πόστο κι αν επιτελεί το καθήκον του. Να προσεύχεστε για τους Ιερείς μας, γιατί έχουν σπουδαίο έργο να επιτελέσουν. Στηρίζουν τον λαό μας σε δύσκολες ημέρες, με συσσίτια, μα προπαντός με τον καλό τους λόγο. Είναι το στήριγμα της Ελλάδος η Ορθοδοξία".

Επίσης ο Σεβασμιώτος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γερβάσιο και τους συνεφημερίους του για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως και για το έργο που επιτελούν στην ενορία.

Τέλος να σημειωθεί ότι στις Ιερές ακολουθίες παρέστη ο αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ. Γιάννης Γκίκας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300854
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: