Γράφτηκε από τον/την Εκ του Ναού. 07/08 09:12

metamorfosi delfon

Την μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εόρτασε η Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τον ομώνυμο και περικαλλή Ιερό της Ναό στην περιοχή των οδών Δελφών και Μιαούλη.

Την παραμονή, Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου με τη συμμετοχή ευσεβούς εκκλησιάσματος και πλήθους κληρικών.

Τον θείο λόγο, κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αναφερόμενος στο μεγάλο και θαυμαστό γεγονός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Προ της απολύσεως, ο Παναγιώτατος, συνεχάρη τον ιερατικό προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Αρχινανδρίτη Νικόλαο Παπαγεωργίου, τις εκκλησιαστικές επιτροπές, τους ιερείς και τους ιεροψάλτες για την άρτια διεξαγωγή της Ιεράς Πανηγύρεως. Μετά το πέρας του εσπερινού προσφέρθηκε φαγητό σε όλους τους συνεορταστές.

Την κυριώνυμο ημέρα, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου, ο οποίος προσήλθε κατόπιν προσκλήσεως από τον Παναγιώτατο, ώστε να προεξάρχει της Ευχαριστιακής Συνάξεως στην μεγάλη αυτή ενορία της πόλεως μας.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, Αρχιμ. Φωτίου Ζαρζαβατσάκη τον Παναγιώτατο Ποιμενάρχη μας, για την ειρηνική πρόσκληση, ώστε να προεξάρχει της Ιεράς Πανηγύρεως.

Το εσπέρας της κυριωνύμου, τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση της Μεταμορφώσεως και η Ιερά Λιτάνευση της Εφεστίου Εικοπνοσμε την συμμετοχή του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αντωνίου Πακαλίδη, ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο κατά την διάρκεια του Εσπερινού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 300383
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: