Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/07 20:16

profitis hlias esperinos 35

Παγκράτι | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στο Παγκράτι.

Στον εσπερινό χοροστατήσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ Κύριλλος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Κωνσταντίνο Σκαρτούλη, τους συνεφημερίους του και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Προφήτου Ηλιού.

«Η λέξη προφήτης σημαίνει και διδάσκαλος και είναι εκείνος που διδάσκει τον λόγο της αληθείας. Ο Προφήτης Ηλίας είπε στην τότε εξουσία, ότι η αλήθεια είναι ο ένας Θεός, ο οποίος δημιούργησε τα πάντα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

«Σε κάθε εποχή ο αγώνας είναι ανάμεσα στην πλάνη και την αλήθεια. Ο Προφήτης Ηλίας είναι πρόδρομος της παρουσίας Χριστού» πρόσθεσε ο κ. Κύριλλος.

«Και στην εποχή μας ο Θεός αναδεικνύει Αγίους και Προφήτες, αναδεικνύει δλδ. παραδείγματα για να τα ακολουθήσουμε. Ότι κι αν λέμε για την αγάπη, οι άνθρωποι δεν αγαπούν παραμόνο τον εαυτό τους. Ο Προφήτης Ηλίας μας δείχνει ένα δρόμο σταθερό που μας οδηγεί από την λάσπη του κόσμου τούτου στην Βασιλεια του Θεού. Ας είναι ο Προφήτης Ηλίας ένας δάσκαλος για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας» υπογράμμισε κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος.

Να αναφερθεί ότι πλήθος ευλαβών προσκυνητών και ενοριτών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την εικόνα του Προστάτη της Ενορίας τους.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Προφήτη Ηλιού συνοδευόμενη από τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Αθηναίων.

Ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Κωνσταντίνος Σκαρτούλης μετά το πέρας της Λιτανείας εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Θεοφιλέστατο για την αγάπη του και την παρουσία του στην πανήγυρη της ενορίας.

Επίσης ο π. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε τους πατέρες για την παρουσία τους, τον βουλευτή Καβάλας κ. Ιωάννη Πασχαλίδη, την φιλαρμονική μπάντα του Δήμου και όλους όσους συνέβαλαν τα μέγιστα και για την πραγματοποίηση του φετινου εορτασμού.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη τον π. Κωνσταντίνο και τους συνεφημερίους του για το έργο που επιτελούν στην ενορία τονίζοντας ότι «είναι πολύ δύσκολο στην εποχή μας να είναι κάποιος Ιερέας».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 216208
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: