Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/07 21:52

agia marina afidnes proti 1

Αφίδνες | Θάνος Θανόπουλος


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μαρίνης στο γραφικό πανηρίζων Ιερό Παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών.

Τον εσπερινό τέλεσε ο π. Αθανάσιος Λαγουρός, Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής ομωνύμου Δήμου, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών Αρχιμ. Τιμόθεο Αναγνωστάκη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αθανάσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας Μαρίνας και στην έλλειψη πίστης, η οποία αποτελεί την αιτία πολλών προβλημάτων στις σημερινές οικογένειες.

"Η βροχή της ευλογίας της Αγίας Μαρίνας έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα και ο μήνας Ιούλιος έχει πολλούς Αγίους, οι οποίοι βρέχουν πολλές ευλογίες. Η Αγία Μαρίνα αγάπησε τόσο τον Χριστό και θυσίασε αυτή της την αγάπη για τον πατέρα της τον Αιδέσιο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Αθανάσιος.

Σε άλλο σημείο ο π. Αθανάσιος πρόσθεσε: "Η Αγία Μαρίνα ως καλή Νύμφη προτίμησε την αγάπη προς τον Χριστό από την αγάπη προς τον πατέρα της. Βασιζόταν μονάχα στην πίστη της, και αυτή η πίστη την οδήγησε να θυσιάσει την ζωή της από το να είναι συναισθηματικά συνδεδεμένη με τον πατέρα της".

Από την πλευρά του ο π. Τιμόθεος ευχαρίστησε τον π. Αθανάσιο για την παρουσία του και ευχήθηκε στους ευλαβείς ενορίτες τα χρόνια πολλά.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο εσπερινός τελέστηκε παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών από την περιοχή αλλά και την Αγία Παρασκευή, οι οποίοι αψήφησαν τον άστατο καιρό και έσπευσαν στο γραφικό παρεκκλήσι της Αγίας Μαρίνας για να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο και την Εικόνα της.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300283
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: