Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/07 20:44

tinos 38

Στην Ιερά Νήσο Τήνο πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο η προσκυνηματική ιερά αποδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, με πλήθος κληρικών και Κορινθίων προσκυνητών.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Σύρου κ. Δωροθέου Β', τελέσθηκε ο εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλαστάτου επισκόπου Κεχραιών κ. Αγάπιου, συμπροσευχομένου του Σεβ. Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο οποίος εκήρυξε διδακτικότατα τον Θείο Λόγο.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλ. κ. Αγάπιος και στην Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβ. Κορίνθου κ. Διονύσιος, συμπαραστατούμενος υπό του Θεοφιλ. κ. Αγαπίου, οπου ομίλησε διδακτικότατα, και κληρικών της Ι. Μητροπόλεώς Κορίνθου και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, με την συμμετοχή του Αντιπροέδρου και των μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής του Ιερού ιδρύματος και πλήθους ευλαβών προσκυνητών από πολλά μέρη της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για την φιλοξενία, την αγάπη του και για τη διευκόλυνση όλων των προσκυνητών και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς στο πρόσωπο της Παναγίας.

Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301736
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: