Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/06 21:49

litaneia aigaleo proti 1

Αιγάλεω | Θάνος Θανόπουλος


Παρουσία εκατοντάδων πιστών ολοκληρώθηκαν σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου οι λατρευτικές εκδηλώσεις στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Αιγάλεω.

Στον Μεθέορτο Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πέτρο Χαλούλο, κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας και τους εφημερίους του Ναού.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Τριάδος, παρουσία των τοπικών αρχών, πρώην υπουργών και εκατοντάδων πιστών.

Επίσης στην Λιτανεία συμμετείχαν παιδιά των κατηχητικών της ενορίας, πολιτιστικοί σύλλογοι, η μπάντα του Δήμου Αιγάλεω και η μπάντα του Aστυνομικού Tμήματος της περιοχής.

Μετά το πέρας της Λιτανείας ο Επίσκοπος Ευρίπου στην ομιλία του μετέφερε τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου, και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Πετρο Χαλούλο και τους συνεφημερίους του για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως.

"Το Άγιο Πνεύμα το οποίο εισέβαλε στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους, εισέβαλε κατά τρόπο αγαπητικό και όχι βίαιο. Γιατί το Πνεύμα το Πανάγιο φέρνει ειρήνη στις καρδιές, φέρνει την Χάρη σε όλους τους ανθρώπους, αρκεί να μην έχουμε κλειδωμένες τις καρδιές μας" υπογράμμισε κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Πέτρος Χαλούλος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο που φέτος για πρώτη φορά ως Επίσκοπος συμπανηγύρισε στην εορτή του Ναού και επίσης ευχαρίστησε τους πατέρες που συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις αλλά και όλους όσους συνέβαλαν τα μέγιστα για να διεξαχθεί κατά την εκκλησιαστική τάξη και ο φετινός εορτασμός.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300639
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: