Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/06 15:53

agiou dorotheou 48

Με λαμπρότητα και κάθε εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στην ιερά νήσο Τήνο, η ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου καθ' ην άγει τα σεπτά Του ονοματήρια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β'.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυιερατικός Εσπερινός επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα και την κυριώνυμο ημέρα ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα μετά το πέρας της οποίας ακολούθησε Δοξολογία επί τη ονοματική εορτή του Σεβασμιωτάτου με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της ιεράς νήσου Τήνου.

Συμμετείχαν ο Έπαρχος Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος τη Τοπικής Κοινότητος Υστερνίων, μέλη της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Η Μεγαλόχαρη», ο Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου, προοδοιπορήσαντες Επίτροποι του ΠΙΙΕΤ, Εκκλησιαστικοί Επίτροποι, μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, Διευθυντές Σχολείων και Εκπαιδευτικοί, Προϊστάμενοι Υπηρεσιών και Διευθυντές Τραπεζών, οι εργαζόμενοι στο Ιερό Ίδρυμα, Πρόεδροι και μέλη τοπικών Φορέων και Εκκλησιαστικών Συλλόγων και Σωματείων, Ιεροψάλτες, Διακονητές, και πλήθος ευσεβών Χριστιανών Τηνίων και προσκυνητών.

Μετά το πέρας της Δοξολογικής δέησης, παρετέθη μικρά δοχή στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ιδρύματος εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής.

Την επιμέλεια της εορτής είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, ο οποίος και ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου όλους τους συμμετέχοντες.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 272029
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: