Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/04 14:48

baioforos tinos 17

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε σήμερα στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της εις Ιερουσαλήμ εισόδου του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών.

Συμμετείχαν, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, ο Αρχηγός της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, ο Πολιτευτής των Κυκλάδων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος ευσεβών Χριστιανών, Τηνίων και προσκυνητών από πολλά μέρη της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ο Κύριος έρχεται, πρέπει να τον υποδεχθούμε. Να βγάλουμε από πάνω μας όλες τις κακίες, να πετάξουμε τα παλιά ρούχα των αμαρτιών μας, με μια ειλικρινή μετάνοια και εσωτερική συντριβή, να στρώσουμε μέσα στην καρδιά μας τα πολύτιμα χαλιά, την πραότητα, την καθαρότητα και αγνότητα, την υπομονή και την ταπείνωση, την συμφιλίωση με όλους , κι ας κρατήσουμε τα σύμβολα της νίκης, τις χριστιανικές αρετές, την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη στον Βασιλιά των καρδιών μας" και ευχήθηκε Καλή Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 196497
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: