Γράφτηκε από τον/την . Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

thessaloniki 34

Θεσσαλονίκη | Χρήστος Καναρόπουλος


Τριήμερες λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν και μνήμη του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας διοργάνωσε ο Ιερός Ναός του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου νέας παραλίας Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 9 Ιουνίου με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας, συνεχίστηκαν το Σάββατο 10 Ιουνίου με Θεία Λειτουργία το πρωί και μουσικοχορευτική εκδήλωση από τα μουσικοχορευτικά και βυζαντινά σχήματα του Ιερού Ναού στο πάρκο δίπλα από την Εκκλησία το απόγευμα και κορυφώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 11 Ιουνίου, ημέρα μνήμης του σύγχρονου Αγίου της Ορθοδοξίας με πανηγυρική Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της Ιερής Εικόνας και του χαριτόβρυτου τεμαχίου του Ιερού του Λειψάνου στους παράπλευρους και κεντρικούς δρόμους της Ενορίας.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο Παν. Αρχιμ. π. Φώτιος Ζαρζαβατσάκης και ο Εφημέριος του Ναού Πρωτ. π. Θεοδόσιος Αργυρόπουλος. Η στρατιωτική μπάντα του Γ' Σώματος Στρατού συνόδευσε την λιτανεία για τον Άγιο ενώ δέηση υπέρ υγείας ανεπέφθη μπροστά από την Γενική Κλινική της Θεσσαλονίκης.

Τις εκδηλώσεις χαρακτήρισε η μαζική συμμετοχή των πιστών, καθιερώνοντας ουσιαστικά μία δεύτερη πανήγυρις στην Ενορία του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου που με το Συσσίτιο που λειτουργεί στηρίζει τους αδύναμους συνανθρώπους και αδελφούς μας.

Τη λειτουργία του στηρίζουν πολλοί ευσεβείς πιστοί, επώνυμοι και ανώνυμοι, ανάμεσά τους ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην Γεν. Γραμματέας Υποδομών κ. Στράτος Σιμόπουλος και πρώην Προϊστάμενος Περιφερειακής Β' Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας κ. Καρατάσιος, οι οποίοι παρέστησαν και στις εκδηλώσεις.

Θερμές ευχαριστίες προς όλους όσοι κοπίασαν για την διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων, τον ευλαβή Λαό της Θεσσαλονίκης για την ολόθυμη συμμετοχή του και τους Πατέρες εξέφρασε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παν. Αρχιμ. π. Μακάριος Τσιμέρης, ιδιαιτέρως δε ευχαριστίες προς την Ιερά Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους και την Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη τους στο Ενοριακό Συσσίτιο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301970
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: