Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/06 17:21

makarios maletits

Στο Κανάλι 24 μίλησε ο Μητροπολίτης Μακάριος Μάλετιτς της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο οποίος ανέφερε ότι "διπλωμάτες από κορυφαία έθνη του κόσμου, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και Αγγλία, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην απόκτηση του Τόμου.

Επίσης ο Μητροπολίτης Μακάριος τόνισε ότι "εάν ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν είχε την υποστήριξη ηγετών κρατών, ποτέ δεν θα είχε δώσει στην Ουκρανία την Αυτοκεφαλία".

Σε άλλο σημείο ο κ. Μακάριος υπογράμμισε ότι είχε προειδοποιήσει τους εμπνευστές της "ουκρανικής αυτοκεφαλίας" ότι "η ένωση όλων των εκκλησιαστικών δομών σε μια τοπική εκκλησία θα είναι επικίνδυνο εγχείρημα".

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Μακάριο, "υπήρχαν πολλοί υποστηρικτές της τοπικής Εκκλησίας,αλλά ταυτόχρον και πολλοί αντίπαλοι. Ως εκ τούτου, ο Πόροσενκο το πλήρωσε στις εκλογές, αφού οι υποστηρικτές του Πατριαρχείου Μόσχας ψήφισαν εναντίον του ".

Ταυτόχρονα, ο Σεβασμιώτατος, παραδέχτηκε ότι "αν δεν ήταν ο Πόροσενκο, δεν θα υπήρχε ενοποίηση των εκκλησιών."

Ακόμη ο κ. Μακάριος πρόσθεσε ότι "λάβαμε τον Τόμο όταν οι ξένοι πρεσβευτές είδαν ότι είμαστε έτοιμοι".

Τέλος ο Σεβασμιώτατος καταδίκασε τις ενέργειες του "επίτιμου Πατριάρχη" Φιλαρέτου Ντενισένκο, τονίζοντας ότι θα φύγει από την ζωή μένοντας στην διάσπαση.

Εμφανίσεις: 301599
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: