Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/02 20:27

pano oukraniaΓραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό ιδιαίτερης σκληρότητας, συνέβη στην νοτιοδυτική Ουκρανία και συγκεκριμένα στην περιοχή Ζακαρπάτια.

Ομάδα εθνικιστικών οργανώσεων και υποστηρικτές του λεγόμενου "Πατριαρχείου Κιέβου", κατέλαβαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Γιασίν στην Ζακαρπάτια.

Οι εθνικιστές οι οποίοι είχαν πανό στα χέρια με σύνθημα "η κόλαση είναι δική σας", απείλησαν τον εφημέριο π. Βιτάλιο πως θα απαγάγουν τον γιό του, αν προβάλει αντίσταση στην κατάσχεση του Ναού.

Σύμφωνα με τον π. Βιτάλιο οι εθνικιστές ήταν περίπου 100 άτομα, και απειλούσαν τους ενορίτες να υπογράψουν την μετάβαση του Ιερού Ναού στην νέα Εκκλησία της Ουκρανίας.

"Είναι τρομερό αυτό που ζούμε! Μας απειλούν ότι θα απαγάγουν τα παιδιά μας, μας απειλούν ότι θα χάσουμε την δουλειά μας, μας απειλούν ότι θα κάψουν τα σπίτια μας! Είναι ψέμματα ότι οι μεταφορές των ναών θα είναι ειρηνικές και φιλικές, εδώ ζούμε μια τρομοκρατία" - πρόσθεσε ο π. Βιτάλιος.

Εμφανίσεις: 300422
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: