Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/10 21:00

katixisi alvania 10

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr


Με προτροπή και φροντίδα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, από τη μια άκρη της Αλβανίας έως την άλλη, παρατηρείται ένας πνευματικός συναγερμός.

Ακόμη και σε μικρά χωριά, όπως το χωριό Τσέτε της Καβάγιας, κατηχούνται οι Ορθόδοξοι κάτοικοι.

Επίσης σε ολόκληρη την Αλβανία, σε κέντρα νεότητας και σε άλλες αίθουσες, νέοι και νέες διδάσκονται την Ορθόδοξη διδασκαλία.

Γίνεται λόγος από κληρικούς και λαϊκούς για διάφορα θέματα, που καλύπτουν όλο το φάσμα της πίστης.

Για παράδειγμα στο Ελμπασάν ο π. Πέτρος Χαλίλι ανέλυσε στους νέους τη σημασία της θείας λειτουργίας στη ζωή των Ορθοδόξων και δέχθηκε πολλά ερωτήματα για το θέμα αυτό.

Εξάλλου στα Τίρανα, τόσο ο Επίσκοπος Βίλιδος Άστιος όσο και ο επικεφαλής του γραφείου νεότητας π. Γρηγόριος απευθύνθηκαν σε φοιτητές και τους κάλεσαν να συνδεθούν προσωπικά με το Χριστό και αυτός να είναι ο τρόπος ζωής τους.

Στόχος αυτών των ωφέλιμων δραστηριοτήτων είναι να αυξάνεται συνεχώς η επίγνωση της παρουσίας του Θεού ανάμεσα στους Αλβανούς πιστούς. Να δεχθούν και να ζήσουν το Ευαγγέλιο ολόκληρο.

Για να τους αγκαλιάσει το φως της Αναστάσεως, που είναι η βασική προτεραιότητα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, πρέπει να αποδεχθούν και να αγαπήσουν με όλη τους την καρδιά τον Σταυρωμένο Ιησού.

Μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες, αφού κάθε εποχή και κάθε τόπος, έχει τις ιδιαιτερότητές του, ωστόσο όλα ξεπερνιούνται αν νιώσουν στα σοβαρά ότι ο Θεός δεν απουσιάζει από την καθημερινότητά τους.

Και οι Ορθόδοξοι στην Αλβανία δεν είναι πλέον μόνοι, έχουν ανθρώπους γύρω τους, που τους νοιάζονται, που συνομιλούν μαζί τους, που τους στηρίζουν, που συμπορεύονται με αυτούς, με πρώτο και καλύτερο τον προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, η οποία πορεύεται με σκοπό να περιποιείται, να φροντίζει και να διατηρεί το χριστιανικό της είναι, το ποιμαντικό της έργο και τον κοινωνικό της ρόλο.

Όλο και περισσότεροι στην Αλβανία αντιλαμβάνονται ότι ο Χριστός δεν εγκαινίασε ούτε νέα ιδεολογία, ούτε νέο σύστημα, ούτε νέα φιλοσοφία. Με το σώμα και το αίμα Του σφράγισε την αληθινή έννοια της ελευθερίας.

Χριστιανισμός και καταναγκασμός είναι έννοιες ολότελα ασυμβίβαστες μεταξύ τους. Ο Χριστιανισμός είναι ουράνιος τρόπος ζωής.

Ο Θεός καλεί στην καινούργια πραγματικότητα, που Αυτός προσφέρει, προσκαλεί στην Κοινωνία Του και περιμένει την απάντηση του καθενός.

katixisi alvania 10

katixisi alvania 10

katixisi alvania 10

katixisi alvania 10

katixisi alvania 10

katixisi alvania 10

katixisi alvania 10

katixisi alvania 10

katixisi alvania 10

katixisi alvania 10

katixisi alvania 10

katixisi alvania 10

Εμφανίσεις: 300600
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: