Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/05 22:45

koritsas ioannis 4Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Κατά παράδοση, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια, το Αντίπασχα στη Μητρὀπολη Κορυτσάς, εορτάζεται στο χωριό Chiflig, όπου υπάρχει ναός αφιερωμένος στον απόστολο Θωμά.

Στην κατάμεστη εκκλησία, όπου τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και συμπάθεια οι πιστοί, ιερούργησε ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από ιερείς.

Στο κήρυγμά του, που άγγιξε τις καρδιές των εκκλησιαζομένων, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε με καθαρότητα ψυχής στη σημασία, που έχει η πίστη στη ζωή των ανθρώπων.

Δίνει σφρίγος, ομορφιά, αισιοδοξία, δυναμική. Μα πάνω απ' όλα ανανεώνει την προσωπική μας σχέση με το Θεό και μας δημιουργεί βιώματα της παρουσίας Του στην καθημερινότητά μας.

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «μια ζωντανή πίστη εκφράζεται με συγκεκριμένες πράξεις αγάπης, που μας στηρίζουν στις ανάγκες μας και δεν τις προσπερνούν αδιάφορα».

Να σημειωθεί ότι αυτό ακριβώς βιώνει και ο λαός στην Αλβανία με την ποιμαντική του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, που έχει ως πρώτη προτεραιότητα της δικής του αγάπης τις ανάγκες των άλλων, στις οποίες ανταποκρίνεται με όλες τις δυνάμεις του.

Κατά τα λοιπά η όλη ατμόσφαιρα στην ενορία ήταν αναστάσιμη, αφού κυριαρχούσε το μήνυμα της λαμπροφόρου Ανάστασης του Κυρίου: "Θανάτου εορτάζομεν λύτρωσιν".

Ένιωσαν οι κάτοικοι, μέσα στο ναό και έχοντας ανάμεσά τους τον Επίσκοπό τους, πόσο θεϊκό και υπερφυσικό, μα και πόσο ανθρώπινο είναι ταυτόχρονα το ιστορικό και ηθικό γεγονός της Ανάστασης.

Σημαίνει την υπερνίκηση του κόσμου, την κατάφαση στην ελευθερία, την κατάκτηση της ανθρωπιάς. Είναι η εγγύηση της νίκης, ο θρίαμβος της ελπίδας.

Η Ανάσταση λειτουργεί σαν αρραβώνας του παρόντος με το μέλλον, σαν απαρχή κατάλυσης του σκοταδιού και ανατολής μιας νέας ημέρας. Και αυτά δεν τα σκέφτηκαν οι Ορθόδοξοι του χωριού ως θεωρίες, αλλά τα έζησαν ως πραγματικότητα.

Μέσα σε αυτό το ευφρόσυνο κλίμα ένιωσαν χαρά από την παρουσία του Μητροπολίτη, αλλά και ο Σεβασμιώτατος κοντά τους αισθάνθηκε οικεία.

koritsas ioannis 1

koritsas ioannis 1

koritsas ioannis 1

koritsas ioannis 1

koritsas ioannis 1

koritsas ioannis 1

Εμφανίσεις: 292302
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: