Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019

elialv 1

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος | Romfea.gr


 Μια πρωτοβουλία με ιδιαίτερο συμβολισμό πήραν ο ιερέας και νέοι/ες της Ορθόδοξης ενορίας "Άγιος Γεώργιος" Κουκάν, στο Ελμπασάν Αλβανίας.

Φύτεψαν ελαιόδεντρα στην αυλή του ναού. Για να εκφράσουν, μέσα σε μια πολυθρησκευτική κοινωνία, το πνεύμα της ενότητας, της ειρήνης και της αγάπης, που πρεσβεύει η Ορθοδοξία και υπηρετεί συνετά με το λόγο και το έργο του ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Πήραν σκαπάνια και φτυάρια, έσκαψαν και ευχήθηκαν οι φυτεμένες ελιές να καρποφορήσουν την ζώσα πραγματικότητα της πίστης, η οποία δεν είναι απολίθωμα, μουσειακό εύρημα, αλλά συνεχώς ανακαινίζεται, όχι, βέβαια, με αυτόματους μηχανισμούς, αλλά από εμάς τους ίδιους.

Και η ανακαινισμένη πίστη δε δικαιολογεί έριδες, διχόνοιες και διαιρέσεις, φατριασμούς και φανατισμούς, μικρότητες και αντεγκλήσεις.

Η ενωτική συνύπαρξη των ανθρώπων είναι άγκυρα ελπίδας.

Συγκρατεί την ψυχή από το πνευματικό ναυάγιο και από το αγκυροβόλημα στο μελαγχολικό μουράγιο της αμαρτίας.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αυτό ήταν και το ουσιαστικό μήνυμα της φύτευσης των ελαιόδεντρων στην ενορία Κουκάν του Ελμπασάν, η κρισιμότητα των καιρών επιβάλλει να κινηθούμε ειρηνικά ο ένας προς τον άλλον, υπερνικώντας τον ίδιο τον εαυτό μας, με την αλλαγή νοοτροπίας και διαγωγής.

Η ειρήνη, για να είναι βιώσιμη, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αλήθεια.

Δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ελευθερία.

Δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς δικαιοσύνη.

Και ο μοναδικός ειρηνοποιός είναι ο Χριστός.

Χωρίς το Χριστό κυριαρχεί το χάος και το σκοτάδι.

Ας καταλάβουμε από πού προερχόμαστε και που πηγαίνουμε.

Ας μη ζούμε στα τυφλά.

elialv 2

elialv 2

elialv 2

elialv 2

elialv 2

elialv 2

elialv 2

Εμφανίσεις: 270772
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: