Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/11 02:45

arta5

Άρτα | Τηλέμαχος Παππάς


Με θετικά μηνύματα ξεκίνησαν οι εργασίες του Δ΄ Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού, το οποίο πραγματοποιείται από 8 εως 10 Νοεμβρίου στην Άρτα.

Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι: “ΗΠΕΙΡΟΣ – ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ – ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ”.

Η έναρξη του Συνεδρίου έγινε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο πνευματικό Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Μαξίμου του Γραικού – Άρτης.

Στη συνέχεια ο οικείος Ιεράρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλίννικος, τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού για την έναρξη των εργασιών.

Ακολούθησαν Προσφωνήσεις και Χαιρετισμοί, ενώ προβλήθηκε με βίντεο το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου (πατήστε εδώ).

Επίσης ακολούθησαν διάφοροι χαιρετισμοί, ενώ ο Αρχιμ. Μεθόδιος Ντελής, πραγματοποίησε παρουσίαση των Ιερών Προσκυνημάτων και Προσκυνηματικών Δρόμων της Ι.Μ. Παραμυθίας.

Τέλος ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, από τους Μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομο, Ρόδου Κύριλλο, Άρτης Καλλίνικο και τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Λευκάδος Θεόφιλο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΤΗΣ

Εμφανίσεις: 302323
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: