Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/05 16:21

karistias aliberi 5

Του Δημήτρη Πετρογιάννη στην Romfea.gr


Το Σαββάτο 13 Μαϊου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στον Μπιρνιά - Αγίου Λουκά Αλιβερίου στην περιοχή όπου ευρίσκεται το Λιγνιτωρυχείο ΔΕΗ Αλιβερίου.

Εκεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον Αρχιμ. Νικόδημο Τσιμόγιαννη Ιερόκηρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, τους Πρωτοπρεσβυτέρους Ευάγγελο Βογιατζή, π. Γεώργιο Γιαννούλη και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ ο οποίος ανέπτυξε λόγους εκ της σημερινής αποστολικής περικοπής για την φυλάκιση και θαυματουργική αποφυλάκιση του Αποστόλου Πέτρου.

"Το σημερινό παράδειγμα του Αποστόλου Πέτρου μας προτρέπει να αποτινάξουμε τα δεσμά των παθών και της αμαρτίας, και να ικετεύσουμε τον Κυριο να μας ανοίξει την πύλη η οποία θα μας οδηγήσει στην επουράνιο βασιλεία των ουρανών" - ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σεραφείμ.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικές και εόρτιες ευχές προς τους παρισταμένους, όπου μεταξύ των πιστών παρέστη και ο Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου κ. Αθανάσιος Μπουραντάς.

Επίσης ο κ. Σεραφείμ τέλεσε το ετήσιο καθιερωμένο μνημόσυνο και εν συνεχεία ιερό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των πεσόντων κεκοιμένων αδελφών του εν έτει 1968 πολύνεκρου δυστυχήματος των λιγνιτωρυχείων.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων εις το ηρώο των πεσόντων, από τα σωματεία των συνταξιούχων υπαλλήλων της ΔΕΗ.

Τέλος να σημειωθεί ότι τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Τζώρτζης με τον Ιεροψάλτη - Αναγνώστη κ. Αναστάσιο Ρέτσα.

karistias aliberi 1

karistias aliberi 1

karistias aliberi 1

karistias aliberi 1

karistias aliberi 1

karistias aliberi 1

karistias aliberi 1

karistias aliberi 1

karistias aliberi 1

Εμφανίσεις: 286695
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: