Γράφτηκε από τον/την Romfea2. 06/07 00:11

examino serafeim kastor 4

Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορίας κυρό Σεραφείμ τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της οδού Αχαρνών Κάτω Πατησίων, επί τη συμπληρώσει 6 μηνών από της προς Κύριον εκδημίας του.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου διηκόνησε επί σειρά ετών ο Μητροπολίτης της Καστοριάς, ως Διάκονος και Προϊστάμενος, όπου ανέπτυξε σπουδαίο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο, μέχρι την ημέρα της εις Επίσκοπο εκλογής του.

Ο διάδοχος του μακαριστού, νυν Προϊστάμενος του περικαλλούς Ιερού Ναού των Αθηνών Αρχιμ. Αλέξιος Σάπικας, αναφέρθηκε στον Μητροπολίτη Σεραφείμ λέγοντας πως, ο Καστορίας Σεραφείμ ήταν ένας αλιεύς ανθρώπων, που σαγήνευε και ανέπαυε τις ψυχές τους στο μυστήριο της εξομολόγησης.

Κι αυτό κάνει και μετά θάνατον ο Μητροπολίτης Σεραφείμ. Σαγηνεύει ανθρώπους με όσα μαθαίνουμε σήμερα από τη ζωή του, από τα κηρύγματά του, και μέσα από τον τάφο του γίνεται φως και σηματοδότης, για να πορεύονται οι άνθρωποι σε συνάντηση με τον Χριστό μας.

Ας έχουμε την ευχή του.

examino serafeim kastor 1

examino serafeim kastor 1

examino serafeim kastor 1

examino serafeim kastor 1

examino serafeim kastor 1

examino serafeim kastor 1

Εμφανίσεις: 300695
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: