Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/09 13:22

vatican mideast1

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας και ο Πάπας Παύλος εάν είχαν λίγο φόβο Θεού, είχαν λίγη ταπείνωση έπρεπε να ενδυθούν σάκους τρίχινους, να κλάψουν τις αμαρτίες τους, να μετανοήσουν και ομολογήσουν τις αμαρτίες τους και ζητήσουν το έλεος παρά του Κυρίου… και όχι να ζητούν εορτές και τελετές, επαίνους και εγκώμια για την μεγάλη καταφρόνηση που κάνουν στον Θεό, τις Αποστολικές Παραδόσεις και τους ιερούς κανόνες!

Όταν κολακεύει τον Πάπα ο Αθηναγόρας του είπε∙ συ είσαι πρώτος, ενώ έπρεπε να του πει εσύ είσαι πρώτος στην υπερηφάνεια, διότι λέγεσαι αλάθητος και δεύτερος εγώ που λέγομαι Παναγιώτατος. Ούτε εσύ είσαι αλάθητος ούτε εγώ είμαι Παναγιώτατος!

Είμαστε αμαρτωλοί και ενάντιοι της διδασκαλίας και της εντολής του Κυρίου, ο Οποίος είπε: «Ο θέλων γενέσθω πρώτος έστω πάντων έσχατος», και όταν ποιήσετε πάντα να λέγετε ότι αχρείοι δούλοι εσμέν και ο οφείλομεν ποιήσαι πεποιήκαμεν…

Παρακαλέστε τον Θεό να φυλάξει την Ορθόδοξη Εκκλησία και τους πιστούς από τις αιρέσεις και τους λυσσώδεις λύκους.

Πρέπει να πιστεύουμε ότι ο Κύριος δεν θα αφήσει, δεν θα εγκαταλείψει την Εκκλησία Του, αλλά θα την υπερασπιστεί, θα την προστατέψει και θα συντρίψει τους εχθρούς της ως σκεύη κεραμέως.

Οσίου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου / "Σοφές Πατερικές Διδαχές και Σωτήριες Αλήθειες"
Εκδόσεις - Ορθόδοξος Κυψέλη

Εμφανίσεις: 306020
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: