Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/04 18:22

chardalias 3

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


«Η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους κατ' εξαίρεση λόγους μετακίνησης, άρα οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό» τόνισε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στις διευκρινιστικές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, ο οποίος τόνισε ότι «η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν πιστό να έλθει στην Εκκλησία».

Επίσης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος είχε πει: «μένουμε σπίτι από αγάπη, γιατί προτάσσουμε το εμείς από το εγώ».

«Είναι μία θυσία που πρέπει να κάνουμε για το κοινό καλό αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να διακυβευθεί η εθνική προσπάθεια. Το κερί μας στην εκκλησία θα το ανάψουμε όταν τελειώσει αυτή η πρωτοφανής κρίση για όλους» - συμπλήρωσε σε άλλο σημείο ο κ. Χαρδαλιάς.

«Προς το παρόν θα αρκεστούμε στην ατομική προσευχή δίπλα στις εικόνες που μπορεί ο καθένας να έχει στο σπίτι του. Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο. Ας τις παρακολουθήσουμε όλοι μας από το σπίτι μας, ας προσευχηθούμε από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για όλους τους συνανθρώπους μας» - υπογράμμισε κλείνοντας ο κ. Χαρδαλιάς.

Εμφανίσεις: 302392
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: