Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/06 21:20

tegeas 66

Τρίπολη | Δήμητρα Παναγοπούλου


Σε κατανυκτικό κλίμα τελέστηκε σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 η επίσημη τελετή καταστάσεως του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, ως βοηθού Επισκόπου και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς ​​Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος πλαισιωμένος από προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού και πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γερμανός Μίχος ανέγνωσε τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου της Εκκληςίας της Ελλάδος της εκλογής του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεόκλητου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Τσιαγκούρης ανέγνωσε τα πρακτικά της χειροτονίας του Επισκόπου Τεγέας την 24η Μαρτίου 2019 και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Κολιόπουλος ανέγνωσε τα πρακτικά διορισμού του Επισκόπου Τεγέας στη θέση του πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρευρέθησαν η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Λουκούς, της Ιεράς Μονής Μαλεβής, της Ιεράς Μονής Παλαιοπαναγιάς μετά συνοδείας μοναχών τους, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοπόννησου κ. Πέτρος Τατούλης, ο απερχόμενος Δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτριος Παυλής και πλήθος πιστών της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 300803
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: