Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

porosenko1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


«Η Ουκρανία κόβει τους δεσμούς που την συνδέουν με την Ρωσική Αυτοκρατορία και δεν πρόκειται ποτέ να ξαναγίνει το κανονικό έδαφος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» - τόνισε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κατά την ομιλία του στην «Ενωτική Σύνοδο».

Επίσης ο Πρόεδρος Ποροσένκο ανέφερε ότι «η Ουκρανία δεν ηταν, δεν είναι, και δεν θα είναι πλέον κανονικό έδαφος της Ρωσικής Εκκλησίας».

Τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενέκρινε τον Τόμο Αυτοκεφαλίας και την ανεξαρτησία της εκκλησίας της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο το ζήτημα της χορήγησης αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας της χώρας.

«Σήμερα κερδίζουμε την πνευματική ανεξαρτησία μας, η οποία μπορεί να συγκριθεί με επίτευξη πολιτικής ανεξαρτησίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Ποροσένκο.

Τέλος ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ευχήθηκε σε όλους καλή ψηφοφορία, τονίζοντας παράλληλα ότι "σήμερα όλοι μαζί γράφουμε ιστορία".

Εμφανίσεις: 222016
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: