Γράφτηκε από τον/την lesvosnews.net. Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018

koinoniko iatrio

Με στόχο την περίθαλψη κοινωνικά αδύνατων συνανθρώπων εγκαινιάστηκε σήμερα στη Μυτιλήνη το Κοινωνικό ιατρείο της Μητρόπολης Μυτιλήνης «Γεώργιος Ασημακόπουλος».

Στη μνήμη του Μυτιληνιού γιατρού που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και ο οποίος με ιδιαίτερα εθελοντική διάθεση προσφοράς εμπνεύστηκε και υλοποίησε δεκάδες ιατρικές αποστολές στη λεσβιακή ύπαιθρο, εξετάζοντας εκατοντάδες κατοίκους των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων οικισμών του νησιού.

Παρών στα εγκαίνια του ιατρικού κέντρου ο γιός του αείμνηστου γιατρού Γιάννης Ασημακόπουλος που ευχαρίστησε εκ μέρους της οικογένειας για την τιμή στη μνήμη του πατέρα του.

Ενώ ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος αναφέρθηκε στα πολλά ταξίδια του Γιώργου Ασημακόπουλου που εξέταζε κατοίκους των χωριών από σπίτι σε σπίτι, κυριολεκτικά προλαβαίνοντας και σώζοντας ζωές.

Στη συμβολή στην προσπάθεια του Κοινωνικού ιατρείου «Γεώργιος Ασημακόπουλος» αναφέρθηκε ο συνάδελφος του τιμώμενου, αγγειοχειρουργός Γεώργιος Κούστας που σημείωσε την πρωτοπόρο σε πανελλήνιο επίπεδο προσπάθεια της καταγραφής ιδιαίτερων ιατρικών περιστατικών που αντιμετωπίζονται στη Λέσβο και τα οποία θα περιθάλπονται από εθελοντικές ιατρικές ομάδες.

Ενώ όπως είπε θα συνεχιστούν οι ιατρικές αποστολές στην ύπαιθρο που εμπνεύστηκα και υλοποιούσε ο Γιώργος Ασημακόπουλος, μέχρι και λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

Εμφανίσεις: 215747
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: