Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/02 19:50

sidirokastrou ag oros 1

Το κατ' έτος προσκύνημά τους στο Άγιο Όρος πραγματοποίησαν οι νεολαίοι της ενορίας του Βαμβακοφύτου όπως κάνουν εδώ και αρκετά χρόνια μια εβδομάδα πριν την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Σαράντα νέοι ηλικίας 20-45 ετών όλοι καταγόμενοι απο τη ζωντανή και μεγάλη κωμόπολη του Βαμβακοφύτου με τη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.

Εφέτος επισκέφθηκαν την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου ύστερα από συνεννόηση με τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ.

Η ευλογητή αυτή συνήθεια ξεκίνησε προ πενταετίας ύστερα από έμπνευση και πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου με ελάχιστους νέους από την ενορία και σήμερα η ομάδα αριθμεί πολλούς νεους.

Αυτό έγινε για να εγκλιματίζονται οι νεώτεροι στην γνήσια ορθόδοξη πίστη και λατρεία έτσι όπως εκφράζεται στον υπερμέγιστο βαθμό από τα Μοναστήρια και δή αυτά στο Άγιον Όρος.

Οι νέοι μας ευκολότερα στο Άγιο Όρος εξομολογούνται, κοινωνούν, συμμετέχουν στις πολύωρες ακολουθίες και αγρυπνίες, βοηθούν στα διακονήματα τως Ιερών Μονών και ξεκουράζονται πνευματικά και σωματικά.

Εφέτος μόνοι τους εισηγήθηκαν την επίσκεψη στην Ιερά Μονή του Βατοπαιδίου και ο Σεβασμιώτατος εφρόντισε για όλες τις διαδικασίες του προσκυνήματος ύστερα από σχετικές συνεννοήσεις με την Ιερά Κοινότητα και την Ιερά Μονή .

Η φιλοξενία στην Ιερά Μονή ήτο τέλεια και η ουσιαστική προσφορά του Ηγουμένου Γέροντα Εφραίμ και των μοναχών παρά το φόρτο των εργασιών από το πλήθος των προσκυνητών ήτο πέραν πάσης προσδοκίας.

Οι νέοι του Βαμβακοφύτου είχαν καλή υποδοχή, ιδιαίτερη φροντίδα και πνευματική επικοινωνία σε ένα καθαρό χώρο για φιλοξενουμένους, όπως επίσης το καλό και επιμελημένο φαγητό όλα γεμάτα από ειλικρινή αγάπη.

Ο ηγούμενος ιδιαιτέρως συναντήθηκε με ολόκληρη την ομάδα και συνομίλησε με όλους και τους πρόσφερε πλούσια δώρα.

Όλοι συμμετείχαν στις ακολουθίες για το Ψυχοσάββατο και την αγρυπνία για την μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους ,εξομολογήθηκαν και εκοινώνησαν.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή Ξενοφώντος όπου ο προσκεκλημένος εκεί Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος τέλεσε χειροτονία μοναχού της μονής σε Διάκονο και κουρά μεγαλόσχημου μοναχού .

Ο Γέροντας Αλέξιος και η Αδελφότητα τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη αγάπη

Να σημειωθεί τέλος ότι όλοι έφυγαν κατενθουσιασμένοι και ικανοποιημένοι ύστερα από ένα τέτοιο υπέροχο προσκύνημα πνευματικού αναβαπτισμού.

sidirokastrou ag oros 2

sidirokastrou ag oros 2

sidirokastrou ag oros 2

sidirokastrou ag oros 2

sidirokastrou ag oros 2

sidirokastrou ag oros 2

sidirokastrou ag oros 2

sidirokastrou ag oros 2

sidirokastrou ag oros 2

sidirokastrou ag oros 2

sidirokastrou ag oros 2

Εμφανίσεις: 306736
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: