Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/10 18:00

oikoumenikos epistasia proti 1

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ


Την Ιερά Κοινότητα επισκέφθηκε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απευθυνόμενος προς τους Καθηγουμένους των Ιερών Μονών, τους Αντιπροσώπους και τους Αγιορείτες Πατέρες, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη ευλογία για αυτόν που βρίσκεται στο Περιβόλλι της Παναγίας.

«Σας ευχαριστώ όλους που βρίσκομαι κοντά σας, θέλω να συγχαρώ τον νέο ΥΦΥΠΕΞ κ. Α. Διαματάρη, και τον νέο Πολιτικό Διοικητή κ. Α. Μαρτίνο και εύχομαι να έχουν μία ευλογημένη θητεία για το καλό της Εκκλησίας και του Αγίου Όρους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρθολομαίος.

Επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόσθεσε «ευελπιστούμε να έχουμε πρόοδο εις τα εκκλησιαστικά πράγματα, και εύχομαι η νέα κυβέρνηση να βοηθήσει την Εκκλησία και όσο μπορεί το Άγιον Όρος».

Σε άλλο σημείο ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο υπογραμμίζοντας ότι «τα προβλήματα του Πατριαρχείου είναι γνωστά σε όλους, παρόλα αυτά δημιουργούνται και καινούρια τα οποία γνωρίζουμε μόνο εμείς που μένουμε εκεί». 

«Αλλά η ζωή συνεχίζεται για αυτό και πάντοτε προσπαθούμε να τα υπερπηδούμε και να τα ξεπερνούμε με την δύναμη του Θεού» πρόσθεσε ο Πατριάρχης.

Ακόμη ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε: «Είναι η έβδομη φορά που έρχομαι στο Άγιον Όρος ως Πατριάρχης, και αυτό αποτελεί τιμή μου. Υπήρξαν προκάτοχοι μου οι οποίοι δεν ήρθαν ποτέ, ενώ άλλοι ησύχασαν εδώ για πολλά χρόνια».

«Σαν πνευματικός πατέρας του Αγιωνύμου Όρους καμαρώνω τον αγώνα και την πνευματική προκοπή των παιδιών μου» συμπλήρωσε κλείνοντας ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 301483
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: