Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/06 19:24

gora afon 2

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ηγούμενοι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, σύμφωνα με το Τμήμα Πληροφοριών της Ουκρανικής Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, ζητούν από τους Ουκρανούς προσκυνητές να φέρουν επίσημο έγγραφο ότι υπάγονται στην στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, υπό του Μητροπολίτου Ονουφρίου.

Όλοι οι προσκυνητές από την Ουκρανία που επισκέπτονται το Άγιο Όρος θα πρέπει να φέρουν μαζί τους, εκτός από το συνηθισμένα έγγραφα (διαβατήριο και διαμονητήριο), και ένα πιστοποιητικό που θα επιβεβαιώνει την υπαγωγή τους στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας.

Το πιστοποιητικό θα αναγράφει την περίοδο παραμονής, και θα πρέπει να συμπληρωθεί στο επιστολόχαρτο της Επισκοπής, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο από τον Επίσκοπο της Επαρχίας τους.

Ακολουθεί η σχετική εγκύκλιος που εστάλη σε όλους του Επισκόπους των Επαρχιών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας:

«Το Γραφείο της Μητροπόλεως Κιέβου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονουφρίου, σας ενημερώνει ότι κατόπιν αιτήματος Ηγούμενων του Αγίου Όρους, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που επισκέπτονται το Άγιον Όρος θα πρέπει να φέρουν μαζί τους βεβαίωση ότι ανήκουν στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία».

Εμφανίσεις: 302099
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: