Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 07 Απριλίου 2019

evaggelismos batopaidi

Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης


Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 7 Απριλίου η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου.

Στο πανηγυρίζον Καθολικό του Ευαγγελισμού τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Επίσης συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος, ο Ηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ και πλειάδα Ιερομονάχων.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστη ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Κώστας Δήμτσας, Αντιπρόσωποι Ιερών Μονών, εκπρόσωποι του Λιμενικού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η χειροτονία εις διάκονον του μοναχού Φιλοθέου Βατοπαιδινού.

Ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα, οπού εκεί ο Ηγούμενος Εφραίμ ευχαρίστησε όλους για την πανήγυρη, ενώ ευχήθηκε στον νέο διάκονο τα δέοντα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302577
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: