Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/04 09:32

medevieal

''πλάγιος του πέμπτου''

1. Λίγες ημέρες έμειναν για να έρθει στην Αθήνα η θαυματουργή Εικόνα του "ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ" από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους. Για την έξοδο της Ιεράς Εικόνας απο το Περιβόλι της Παναγίας έγιναν πάρα πολλές συναντήσεις μεταξύ των Αγιορειτών και Εκπροσώπων της Εκκλησίας και της Κυβέρνησης. Ένα πάντως από τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος από τους Αγιορείτες ήταν μετά την ολοκλήρωση του προσκυνήματος η εικόνα να αναχωρήσει οδικώς και να τελεστεί δέηση στα Τέμπη για τα θύματα του δυστυχήματος! Οι κακές οι γλώσσες πάντως λένε ότι δεν πολύ άρεσε σε όλους η εν λόγω πρόταση...και αποφασίστηκε να μην περάσει τελικά, αλλά να επιστρέψει και πάλι αεροπορικώς!

2. Μετά την αναβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Όρους σε Αστυνομική Διεύθυνση, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος φέρεται να δέχεται εύλογες πιέσεις και για ένα ακόμη μείζον ζήτημα. Συγκεκριμένα όλο και περισσότερο ακούγεται στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, η επιθυμία να γίνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους ανεξάρτητη... Για να δούμε αν τελεσφορήσει το ζήτημα, πριν αποχωρήσει όπως ακούγεται το καλοκαίρι ο κ. Μαρτίνος!

3. Τελειώνει ο Απρίλιος και καμία αναφορά δεν γίνεται για σύγκλιση Ιεραρχίας. Φαίνεται πώς το πάνω χέρι έχουν οι Εθνικές εκλογές οι οποίες προσπερνάνε την αίθουσα της οδού Ιασίου. Οι υποψήφιοι ας κρατήσουν στις ντουλάπες τους τα ενδυματολογικά τους σχέδια και ας περιμένουν μέχρι τον Οκτώβριο… κάτι μου μυρίζει για Αποστολικό όνομα!

4. Ακονίστηκαν σπαθιά και γιαταγάνια στην τελευταία συνεδρίαση της Συνόδου εν Φαναρίω και από ότι επληροφορήθην οι πιο «απαιτητικοί και αυστηροί» ήταν εκείνοι οι οποίοι έχουν απασχολήσει με τα κατορθώματα τους ουκ ολίγες φορές τον Άνακτα… προσοχή γιατί πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!

5. Το έντονο παρασκήνιο όσον αφορά την αναγνώριση της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα τα τελευταία 4,5 χρόνια... Καθημερινά πολλοί είναι εκείνοι που εργάζονται για το θέμα της αναγνώρισης και από άλλες Εκκλησίες, ενώ έχουν επιστρατευτεί μέχρι και διπλωμάτες κρατών! Εκπρόσωποι Εκκλησιών που δεν έχουν αναγνωρίσει την ΑΕΟ, βλέπουν τις εκδιώξεις κληρικών και πιστών, τις κατεδαφίσεις Ιερών Ναών, αλλά και τα απάνθρωπα μέτρα κατά της Εκκλησίας της Ουκρανίας και δεν μπαίνουν ούτε στο κόπο να ασχοληθούν με αυτή την "καυτή πατάτα" όπως την χαρακτηρίζουν...

ΥΓ: Να πούμε ένα μπράβο στην αεροπορική εταιρεία AEGEAN η οποία όπως μαθαίνουμε θα διαθέσει Airbus για μεταφέρει μόνο τους αγιορείτες και την θαυματουργή εικόνα του Άξιον Εστί στην Αθήνα!

Εμφανίσεις: 303621
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA:

Υπόλοιπα άρθρα: Το Αλάθητο