Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/07 00:32

ΜΟΝΚ1

"πλάγιος του πέμπτου"

1) Έντονη κινητικότητα που μόνο προεκλογική περίοδο θυμίζει, βλέπουμε τον τελευταίο καιρό στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Ελλάδος! Γι΄ ακόμη μια φορά, στο ίδιο έργο θεατές… Σφιχταγκαλιάσματα, χαιρετούρες και φιλοφρονήσεις! Ξεχάστηκε το κλείσιμο των ναών, το κυνήγι των πιστών και των ιερέων και η στοχοποίηση της Εκκλησίας. Μοναδική εξαίρεση στο εν λόγω θέατρο ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος, που δεν μάσησε τα λόγια του όταν έπρεπε!

2) Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η "στενή" σχέση δελφίνου του Οικουμενικού Θρόνου με παπαγαλάκια και fake δημοσιογράφους, που η μοναδική τους τέχνη είναι αυτή της λάσπης στον ανεμιστήρα. Τα δημοσιεύματα βγαίνουν το ένα μετά το άλλο με σκοπό να πλήξουν άλλους υποτιθέμενους υποψηφίους του Θρόνου. Ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, ακολουθούν και επιπλέον δημοσιεύματα που "ακουμπούν" ελάχιστα και τον ίδιο, έτσι μωρέ για να θολώσουμε λίγο τα νερά. Έχετε ακούσει ποτέ για τα λεγόμενα αράπικα κόλπα; Ε, κάτι τέτοιο γίνεται… Εγώ πάντως θα σας πω κάτι και ψεύτης να βγω: για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα οι εκλέκτορες την επόμενη ημέρα για Οικουμενικό Πατριάρχη θα είναι κοντά στους 50, και όχι μια παρεούλα Φαναριωτών που εύκολα τους κατευθύνεις! Μέχρι τότε πολλά τσουχτερά τιμολόγια θα κοπούν….

3) Έχουν χάσει τον ύπνο τους μαθαίνω στο Φανάρι μετά την εκλογή του Γέροντα Μητροπολίτη Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. Ήρθε και έβαλε από την πρώτη μέρα σειρά σε πολλά θέματα. Ενώ πολλοί μιλούν και για ανανεωτικό αέρα μέσα στο Πατριαρχείο! Ο Εμμανουήλ φαίνεται ότι δεν αφήνει πλέον τον Πατριάρχη έρμαιο στα χέρια των αυλικών και όχι μόνο, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλη δυσφορία και ψίθυρους… Όπως λέει και μια τουρκική παροιμία: ‘’Başkasına fenalık eden kendine etmiş olur’’.

4) Στις εκλογές της Ιεραρχίας του Οκτωβρίου, εκτός απροόπτου θα έχουμε συν πέντε Τιτουλάριους Επισκόπους… Τα ονόματα τα ξέρουμε, αλλά δεν είναι της παρούσης! Μαθαίνω όμως ότι πολύ σύντομα θα τα γράψει αναλυτικά ο Νεωκόρος… μέχρι τότε υπομονή!

5) Η μακραίωνη ιστορία της Εκκλησίας μαρτυρεί αδιαμφισβήτητα, ότι δεν εγγυάται και κάθε σύνοδος για την αλήθεια ή είναι απαλλαγμένη κάθε πλάνης. Το γεγονός, ότι άγιοι και μεγάλοι άνδρες της Εκκλησίας, όπως ο Μέγας Αθανάσιος και ο Ιερός Χρυσόστομος καθαιρέθηκαν από επισκοπικές συνόδους. Επίσης, αυτοκράτορες και ισχυροί της εποχής ανέκαθεν επηρέαζαν αποφάσεις Συνόδων, τα οποία είναι γνωστά στους βίους των Αγίων. Με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου που έχουν δημιουργήσει σύγχυση στο πλήρωμα της Εκκλησίας, τίθεται το ερώτημα:  το Άγιον Πνεύμα «υποχρεούται» να επικυρώσει τις αποφάσεις κάθε Ιεράς Συνόδου, δυνάμει του αξιώματος αυτών που συμμετέχουν, ασχέτως αν αυτοί αποφασίζουν αντιθέτως από τη διαχρονική Πίστη της Εκκλησίας;

Υ.Γ.: Με την έναρξη του θεσμού του Εξάρχου, ξύπνησαν πολλοί και ζητάνε να αποσταλούν «Έξαρχοι» και σε άλλες Μητροπόλεις…. Ηρεμήστε, αδέλφια! Στις άλλες Μητροπόλεις υπάρχουν και Πρωτοσύγκελλοι και Γενικοί Αρχιερατικοί… στη Μητρόπολη Περιστερίου δεν είχε κανείς άλλος δικαίωμα υπογραφής και για αυτό εστάλη ο Άγιος από την Αγία Διαρκή!

Εμφανίσεις: 306177
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:

Υπόλοιπα άρθρα: Το Αλάθητο