Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 05/04 12:44

medieval students

πλάγιος του πέμπτου

1.  Ως εθιμοτυπική λέχθηκε ότι ήταν η συνάντηση στο Μαξίμου, αλλά όχι και σε τόσο θερμό κλίμα! Πίσω από τις κλειστές πόρτες, το θέμα συζήτησης, εν μέρει, ήταν κι αυτό όσον αφορά τη λειτουργία των Ιερών Ναών το Πάσχα. Φαίνεται ότι και το φετινό Πάσχα, παρότι ένα χρόνο ακούγαμε θα είναι διαφορετικό, όλα δείχνουν ότι θα είναι copy paste με το περσινό, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Πάντως, δεν ξέρω τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά οι Ιεράρχες τονίζουν δεξιά και αριστερά ότι: “Αδιανόητο δεύτερο Πάσχα με κλειστές εκκλησίες”

2. Ποιος επιφανής Ιεράρχης βρέθηκε στο Φανάρι πρόσφατα και έζησε από κοντά τη στάση των Ιεραρχών για τις κινήσεις του; Οι κακές οι γλώσσες λένε πως ούτε για ένα καφέ τόσες μέρες δεν του είπαν έλα να πιούμε… Αυτό μάλλον δείχνει τα μέλλοντα συμβαίνειν!

3. Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε στην ενθρόνιση του Γέροντος Μητροπολίτου! Η Χαλκηδόνα έβαλε τα γιορτινά της! Φανταζόμαστε πώς αν δεν υπήρχαν τα περιοριστικά μέτρα, τότε θα μιλούσαμε για την πιο λαμπρή Ενθρόνιση των τελευταίων ετών!

4. Και αφού έχουμε μεταφερθεί στην όχθη του Βοσπόρου, αίσθηση προκάλεσαν οι απουσίες επιφανών Ιεραρχών του θρόνου... μήπως νόμισαν ότι στρώθηκε το μαγικό χαλί για κάποιους, ενώ για άλλους ξεστρώθηκε; Ποτέ μη λες ποτέ, μου είπε κάποιος έμπειρος στα εκκλησιαστικά δρώμενα... η Νομαρχία Κωνσταντινουπόλεως θα αποφανθεί τελευταία! 

5. Μαθαίνω ότι πλειάδα Αρχιερέων κατεβαίνει προς Αγίας Φιλοθέης και ζητάει ραντεβού με τον Πρώτο! Βλέπετε ότι 3 είναι οι ήδη χηρεύουσες Μητροπόλεις και κάποιες ετοιμάζονται είτε να χηρεύσουν είτε να αποστείλουν ραβασάκι οι ενοικούντες εις αυτές, ολίγον τι καθυστερημένο! Πάντως οι υποψήφιοι καλό είναι να αναμένουν στο ακουστικό τους διότι έχουμε μέλλον ακόμη... εκτός κι αν ο Πρόεδρος της Ιεραρχίας θελήσει να εκπλήξει και πάει σε κίνηση ματ λίγο μετά την Πασχάλια περίοδο: αναλόγως πώς θα του βγουν τα κουκιά!

Υ.Γ.: Ακούγεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, πήρε το πράσινο φως από τον Πατριάρχη και πάει ολοταχώς για νέο κατασταστικό χάρτη στην Αμερική! Οι πληροφορίες λένε ότι με το νέο “σύνταγμα” θα είναι Οne Man Show που λένε και στην Αμερική! Βλέπω τους Μητροπολίτες να χάνουν τον ύπνο τους!

ΥΓ.2. Σε καραντίνα έχει μπει μοναστήρι από την Θεσσαλία και πάνω…ενώ ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως είναι στο 424! Ευχόμαστε όλα καλά να πάνε…αλλά δεν είναι κακό να υπάρχει σιγή ασυρμάτου!

Εμφανίσεις: 310167
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:

Υπόλοιπα άρθρα: Το Αλάθητο