Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018

synavlia xrist 10

Η Βυζαντινή Μουσική συνάντησε την Ελληνική Παράδοση στη μεγάλη συναυλία των Αθηναίων Υμνωδών με το Παραδοσιακό Σύνολο των παιδιών του Μουσικού Σχολείου Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, στο Μουσικό Σχολείο Αθηνών.

Ο Βυζαντινός χορός "ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΥΜΝΩΔΟΙ" ερμήνευσε Xριστουγεννιάτικους Bυζαντινούς Ύμνους υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή και Χοράρχη κ. Άκη Ν. Λιλιόπουλου.

Γνωστοί Πρωτοψάλτες των Αθηνών μονοφώνησαν ύμνους όπως, ο Ζαχαρίας Κοντοφρύδης, ο Πανταζής Δέδες, ο Κωνσταντίνος Πολίτης, ο Βαγγέλης Λουβερδής, ο Παναγιώτης Κατσικερός, ο Τάσος Αναστασίου, ο Παναγιώτης Ζαροκώστας, ο Νίκος Καραχάλης, ο Ευθύμης Πετράκος, ο Σωτήρης Χρυσοχού και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αθηνών Νίκος και Θανάσης Λιλιόπουλος.

Το μουσικό σύνολο των μαθητών με ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων και χορωδία, διεύθυναν οι Καθηγητές Μουσικής κ. Γεώργιος Προκοπίου και κα Βάσια Βουγιουκλή.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΙΕ) Κωνσταντίνος Πολίτης.

Το αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Αθηνών γέμισε από γονείς μαθητών και Καθηγητές που εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους με χειροκροτήματα.

Η συναυλία ήταν υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηνών, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜΣΙΕ) και του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Αττικής «Ρωμανός ο Μελωδός & Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300137
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: