Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/05 20:30

stanislav beligradiou

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


«Η ρωμαιοκαθολική εκκλησία πρέπει να ενταχθεί στην διαδικασία εξεύρεσης λύσης για το Κοσσυφοπέδιο», δήλωσε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Βελιγραδίου, Στανισλάβ Χότσεβαρ κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης της Σερβίας, Μίλαν Κρκόμπαβιτς.

Ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος εξήρε το Βατικανό για την μεγάλη εμπειρία στην επίλυση παρόμοιων προβλημάτων σε διάφορα μέρη του κόσμου, και πρότεινε στον υπουργό το Βατικανό να έχει ενεργό ρόλο στο εν λόγω ζήτημα.

«Επειδή υπάρχουν Καθολικοί που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο, είναι απαραίτητο να καταβάλουμε προσπάθειες για την επίτευξη αμοιβαίας κατανόησης, μεταξύ όλων των κατοίκων της περιοχής» - ανέφερε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Βελιγραδίου.

Επίσης ο κ. Στάνισλαβ υπογράμμισε ότι «είναι πολύ σημαντικό για την Καθολική Εκκλησία να διατηρηθούν όλα τα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία του τόπου. Διότι όπου αποθηκεύεται ο πλούτος του πολιτισμού, αποθηκεύεται και ο πλούτος της ταυτότητας ενός ατόμου».

Σύμφωνα με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο η διπλωματία του Βατικανού, θεωρείται μία από τις παλαιότερες τον κόσμο με το μεγαλύτερο κύρος, και επομένως το Βατικανό μαζί με τη Σερβία πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου με άλλα κράτη για πιθανούς τρόπους επίλυσης του θέματος.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Κοσσυφοπέδιο περίπου το 3,7% του πληθυσμού είναι Καθολικοί, ενώ το Βατικανό δεν αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου την οποία διακήρυξαν οι Αλβανοί του 2008.

Εμφανίσεις: 300511
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: