Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018

antioxeias serbias 3

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Έφτασε στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Αρκαδίας Βασίλειο και τον Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής Ιωσήφ.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας έτυχε θερμής υποδοχής στο διεθνές αεροδρόμιο του Βελιγραδίου Νίκολα Τέσλα, από τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο.

Να αναφερθεί ότι στην συνέχεια στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Βελιγράδι τελέστηκε επίσημη δοξολογία.

Στην προσφώνηση του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας καλοσωρίζοντας τον Πατριάρχη Αντιοχείας μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Σας υποδεχόμαστε σήμερα στο Βελιγράδι Μακαριώτατε με αισθήματα χαράς και αγάπης. Είναι γνωστό σε εμάς και τον λαό μας πως κουβαλάτε και εσείς τον ίδιο σταυρό του πόνου, των διωγμών και του εκτοπισμού''.

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Ειρηναίος τόνισε: ''Οι διωγμοί των χριστιανών είναι δημόσιοι και αμέτρητοι πειρασμοί καραδοκούν και κατασπαράζουν τις πνευματικά φτωχές και απροετοίμαστες ψυχές. Επικαλούμενοι την αλήθεια και με αληθινή πίστη θα ξεπεράσουμε όλες τις δοκιμασίες''.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο για την θερμή υποδοχή και τόνισε χαρακτηριστικά: ''Η επίσκεψή μας σήμερα είναι μία ξεκάθαρη επιβεβαίωση της ισχυρής πνευματικής και αδερφικής σχέσης μεταξύ των δύο Εκκλησιών. Παρ 'όλες τις δοκιμασίες και τους πειρασμούς που αντιμετωπίζουμε πιστεύουμε ότι με την δύναμη του Θεού θα τις ξεπεράσουμε''.

''Σας ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη σας και τις προσευχές σας, καθώς και για την υποστήριξή σας κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών που προκάλεσε ο πόλεμος στον λαό μας, την Εκκλησία και την πατρίδα μας'' πρόσθεσε ο κ. Ιωάννης.

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Αντιοχείς υπογράμμισε: ''Ας προσευχηθούμε στον Παντοδύναμο Θεό για την ευημερία της Σερβίας και την ειρήνη του λαού της. Επίσης ας προσευχηθούμε και για την ειρήνη στη Συρία, την σταθερότητα στο Λίβανο, καθώς και την ειρήνη στην Μέση Ανατολή''.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί κατά την διάρκεια της ιστορικής επίσκεψης του Πατριάρχη Αντιοχείας στο Βελιγράδι, οι δύο Προκαθήμενοι θα πραγματοποιήσουν επίσημες συνομιλίες για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, για τις συνέπειες του πολέμου στη Συρία και τις ροές προσφύγων.

antioxeias serbias 1

antioxeias serbias 1

antioxeias serbias 1

antioxeias serbias 1

antioxeias serbias 1

antioxeias serbias 1

antioxeias serbias 1

antioxeias serbias 1

adioxias serbias 1

adioxias serbias 1

adioxias serbias 1

adioxias serbias 1

adioxias serbias 1

adioxias serbias 1

adioxias serbias 1

adioxias serbias 1

Εμφανίσεις: 302201
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: