Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/01 15:25

roumanias 2

Για την Romfea.gr | Αθανάσιος Θανόπουλος


Εορτάστηκε την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου η μνήμη της κατά Σάρκα Περιτομής του Χριστού και του Μεγάλου Βασιλείου στο Πατριαρχείο Ρουμανίας.

Στα πλαίσια του εορτασμού η νέα χρονιά ανακηρύχθηκε έτος αφιερωμένο στους δημιουργούς της ένωσης της Μεγάλης Ρουμανίας.

Ο Πατριάρχης Δανιήλ αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός της εθνογένεσης της Ρουμανίας και του εκχριστιανισμού του ρουμανικού λαού, τονίζοντας πως πρόκειται για δύο συγκλίνουσες διαδικασίες.

Σε άλλο σημείο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας επεσήμανε πως στις καρδιές των Ρουμάνων έχει αυξηθεί η χριστιανική πίστη.

Επίσης ο Πατριάρχης Ρουμανίας αναφέθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε η Εκκλησία και ιδιαίτερα ο Πατριάρχης κυρός Μύρων Κριστέα για την ένωση της Τρανσυλβανίας με την Ρουμανία, αλλά και ο Βασιλιάς Φερδινάρδος ο Α', ο οποίος αγωνίστηκε εξίσου για την υλοποίηση της ένωσης της Μεγάλης Ρουμανίας.

Τέλος ο Πατριάρχης Δανιήλ ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι ένα έτος αλληλεγγύης και πνευματικής ενότητας για τον ρουμανικό λαό.

roumanias 1

roumanias 1

roumanias 1

roumanias 1

roumanias 1

roumanias 1

roumanias 8

roumanias 1

Εμφανίσεις: 302655
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: