Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/06 02:39

Patriarhul Daniel si Ambasadorul

Πηγή: Romfea.gr


Τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στο Βουκουρέστι κ. Χανς Κλεμ, υποδέχθηκε την Τετάρτη 31 Μαϊου ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Ο Πρέσβης της Αμερικής ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την θερμή υποδοχή και δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ρουμανία θα επισκεφθεί διάφορα Μοναστήρια και Εκκλησίες, τα οποία θα τον βοηθήσουν στη βαθύτερη γνώση της Ρουμανικής πραγματικότητας.

Επίσης ο Αμερικανός Πρέσβης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Ρουμανίας για την ηθική υποστήριξη κατά της διαφθοράς στην χώρα, ενώ επαίνεσε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρουμανίας, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Εκκλησίας για την επόμενη χρονιά, καθώς και στις ποιμαντικές ανάγκες των πιστών.

Σε άλλο σημείο ο κ. Δανιήλ υπογράμμισε τις πολλαπλές δραστηριότητες που διεξάγονται από την Εκκλησία το 2017, οι οποίες είναι αφεριωμένες στον αγώνα του Πατριάρχη Ιουστινιανού κατά του κομμουνισμού.

Τέλος ο Πατριάρχης Δανιήλ και ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Κλεμ, μίλησαν για θέματα που αφορούν τις Εκκλησιαστικές Διαθρησκειακές σχέσεις των θρησκευτικών Κοινοτήτων, καθώς και για θέματα που αφορούν την Διασπορά.

roymanias presbis 1

roymanias presbis 2

roymanias presbis 3

roymanias presbis 4

Εμφανίσεις: 301887
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: