Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/04 18:27

georgian pm 3

Πηγή: Romfea.gr


Την Ιερά Μονή του Αγίου Ανθίμου του Ιβηρίτου στο Βουκουρέστι επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός της Γεωργίας κ. Γκιόργκι Κβιρικασβίλι.

Ο Γεωργιανός πρωθυπουργός και η συνοδεία του έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ.

Ο Επίσκοπος Πλοεστίου ενημέρωσε τον Γεωργιανό Πρωθυπουργό για την ιστορία της Ιεράς Μονής και στην ομιλία του μεταξύ άλλων τονισε: ''Ο Μητροπολίτης και μάρτυρας Άγιος Άνθιμος ο Ιβηρίτης ενώνει τα δύο έθνη. Aυτό το μοναστήρι είναι ένας Ιερός τόπος που εκφράζει την αδελφοσύνη του γεωργιανού και του ρουμανικού λαού, αφού είναι το θεμέλιο ενός Γεωργιανού Αγίου όπου για πάνω από τρεις αιώνες οι πιστοί μας βρήκαν την πνευματική ειρήνη σε αυτό το μέρος''.

Στην συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων σε ανάμηνηση της επίσκεψης του Γεωργιανού Πρωθυπουργού στην Ιερά Μονή, και ο κ. Κβιρικασβίλι ξεναγήθηκε στην βιβλιοθήκη της Ιεράς Συνόδου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στους περσινούς εορτασμούς που πραγματοποιήθηκαν στην Ιερά Μονή προς τιμή του Αγίου Ανθίμου συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Πατιαρχείου Γεωργίας.

Δείτε την σχετική είδηση από τον περσινό εορτασμό: Πατριαρχικό Συλλείτουργο στην πόλη Ρίμνικου Βίλτσεα

georgian pm 1

georgian pm 1

georgian pm 1

georgian pm 1

georgian pm 1

georgian pm 1

georgian pm 1

georgian pm 1

georgian pm 1

georgian pm 1

georgian pm 1

Εμφανίσεις: 302527
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: