Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/01 21:30

protoxronia-roymanias-1

Του Αιμιλίου Πολυγένη


Με λαμπρότητα ιδάζουσα τελέσθηκε στο Βουκουρέστι, η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, για την εορτή της Περιτομής του Κυρίου, της μνήμης του Μεγάλου Βασιλείου και της πρώτης ημέρας του έτους.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ. Δανιήλ, συμπαραστατούμενος υπό των Βοηθών Επισκόπων Θεοφιλεστάτων Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ Πράχοβας κ. Τιμοθέου και κληρικών του Πατριαρχικού Ναού.

Το σωτήριο έτος 2017 αφιερώθηκε από τον Μακαριώτατο κ Δανιήλ, στη τιμή των αγίων εικόνων.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης Ρουμανίας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η ορθόδοξη αγιογραφία είναι μία ιερώτατη τέχνη με βαθύτατη θεολογία και μυστικό συμβολισμό…».

«Τα αγιογραφούμενα ιερά πρόσωπα και θεία γεγονότα έζησαν και διαδραματίστηκαν σε κάποια στιγμή του χρόνου. Ο χρόνος και η ιστορία εξαγιάστηκαν με την παρουσία τους» τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Δανιήλ.

«Τα ιερά εικονίσματα μας υπενθυμίζουν ακόμη, την χρονική και ιστορική πορεία όλων των αγίων και τη καθημερινή τους «πιπτέγερση» δια της οποίας αγίασαν και εφείλκησαν τη Χάρη του Θεού», συμπλήρωσε ο Μακαριώτατος.

Τέλος ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ. Δανιήλ ευχήθηκε στους ορθοδόξους Ρουμάνους να διέλθουν «τον υπόλοιπον χρόνον της ζωής τους εν ειρήνη και μετανοία» για να αξιοποιούν το μοναδικό δώρο του Θεού, που είναι ο χρόνος, ουσιαστικά και σωτήρια.

protoxronia-roymanias-2

protoxronia-roymanias-3

protoxronia-roymanias-4

protoxronia-roymanias-5

protoxronia-roymanias-6

protoxronia-roymanias-7

protoxronia-roymanias-8

protoxronia-roymanias-9

protoxronia-roymanias-10

Εμφανίσεις: 303595
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: