Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/05 21:49

mosxas agia matrona 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ματρώνας της αόμματης, στο ομώνυμο πανηγυρίζων Σταυροπηγιακό Μοναστήρι στην Μόσχα.

Να αναφερθεί πως ο φετινός εορτασμός συνέπεσε με την 25η επέτειο από την ανακομιδή των ιερών λειψάνων της μακαρίας αγίας Ματρώνας, καθώς και την μεταφορά τους στην Ιερά Μονή (8 Μαρτίου 1998).

Στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Κατά την άφιξή του στο μοναστήρι ο Πατριάρχης Κύριλλος, μετέβη πρώτα στο παρεκκλήσι της Υπεραγίας Θεοτόκου όπου προσκύνησε και προσευχήθηκε ενώπιον της λάρνακας της Αγίας Ματρώνας.

Με τον Πατριάρχη Κύριλλο συλλειτούργησαν Μητροπολίτες και Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ρωσίας, καθώς και κληρικοί της Μόσχας.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε λιτανεία στον αύλειο χώρο της Μονής, όπου ο Πατριάρχης διάβασε ευχές για την ευημερία της Ρωσίας.

Στη συνέχεια η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Θεοφανία εκ μέρους της Αδελφότητας, προσφώνησε τον Πατριάρχη Κύριλλο και του πρόσφερε μια εικόνα της Αγίας Ματρώνας.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Μόσχας λαμβάνοντας υπόψη τους κόπους της Καθηγουμένης προς όφελος της Εκκλησίας και με αφορμή την 25η επέτειο από την ανακομιδή των ιερών λειψάνων της Αγίας, απένειμε στην Ηγουμένη Θεοφανία (Μισκίνα) το παράσημο (2ου βαθμού) της Αγίας Ευφροσύνης, Μεγάλης Δούκισσας της Μόσχας.

«Ο Θεός να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη δόξα της Αγίας Εκκλησίας, διατηρώντας μια θερμή προσευχητική μνήμη της αγίας μακαρίας Ματρώνας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Κύριλλος, απονέμοντας το βραβείο στην Γερόντισσα Θεοφανία.

Τέλος ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας, σε ανάμνηση της επισκέψεως προσέφερε στο Μοναστήρι ένα ξυλόγλυπτο πασχαλινό αυγό με την εικόνα του Αναστάντος Χριστού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Εμφανίσεις: 301900
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: