Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/04 16:00

ioubenalios1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κρουτίσης και Κολόμνας κ. Ιουβενάλιος.

Στην επιστολή του ο πολιός Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ρωσίας, ζητά από τον Πατριάρχη Κύριλλο να τον απαλάξει από τα καθήκοντά του.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Ιουβενάλιος, απέστειλε την επιστολή μια μέρα μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να δημιουργήσει πέντε νέες Επισκοπές στην περιοχή της Μόσχας.

Σύμφωνα με την απόφαση (αριθμός περιοδικού 4) στις νέες Επισκοπές, πρόκειται να συμπεριληφθούν και περιοχές της Ιεράς Μητροπόλεως Κρουτίσης και Κολόμνας.

“Η ηλικία και οι συνθήκες της υγείας μου δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να εργάζομαι στη διαχείριση της Ιεράς Μητρόπολεως” - τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Ιουβενάλιος.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος, ζητά από τον Πατριάρχη να του παραχωρήσει τον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λεφόρτοβο, όπου ξεκίνησε την αρχιερατική του διακονία, ώστε να εκτελεί τις λατρευτικές του υπηρεσίες.

Ακόμη, ο κ. Ιουβενάλιος μέσα από την επιστολή ζητά από τον Πατριάρχη Μόσχας να υποδείξει τον διάδοχό του.

Τέλος πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος αποδέχθηκε την παραίτηση του Μητροπολίτη Ιουβενάλιου, ενώ αποφάσισε η διοίκηση της Ιεράς Μητροπόλεως να τεθεί προσωρινά υπό την δικαιοδοσία του.

epistoli1

Εμφανίσεις: 300999
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: